Polka

Sta li je ovo sa listovima na zadnjim slikama a i na ovim prvim

20kvw21.jpg

29mli0n.jpg

200fr45.jpg

28iq9op.jpg

5d71uf.jpg

33n7wnl.jpg

Imas napad grinje a i nesto ti jede malinu, odnesi to zastitaru, ja sam koristio ABASTATE + NU FILM 17,mada kisa i vetar obaraju grinju......

Prskam trenutno sa asset posto idem na organsku. Malo je bolji od biogardnatural

- - - - - - - - - -

Prskam trenutno sa asset posto idem na organsku. Malo je bolji od biogardnatural. A jel i ovo posledica
2viovhc.jpg

Ne,kod Polke je tako,novi listovi crvenkasti i kasnije budu svi zeleni kao oni ispod...Bice to dobro,samo guraj. Kada budes imao vremena posalji mi nacin prihrane i zastite u organskoj proizvodnji.....

Ne,kod Polke je tako,novi listovi crvenkasti i kasnije budu svi zeleni kao oni ispod...Bice to dobro,samo guraj. Kada budes imao vremena posalji mi nacin prihrane i zastite u organskoj proizvodnji.....

Ih bre,kad bi znao i ja to. Tek učim i ja. Slušam ljude iz hladnjače sa kojima imam ugovor,pa od njih dobijam sav potrebni materijal. Ništa za sada sam samo bacio stočnu kredu i jaru nitro, sada sam je prskao sa nekim asset za kojeg ne mogu da nađem ništa na netu osim što kada kucam izbacuje mi biogard naturalis. Samo znam da stiže iz Italije. I sledeće nedelje idu neki vitamini sa nečim što je slično cuproxatu samo malo bolje ali ne znam kako se zove kada budem saznao javljaam ti.

Pozdrav malinari,posto u forumu za Polanu niko nije raspolazan da odgovori,da postavim ovde pitanje u vezi proredjivanja u drugoj godini.Jel isto vazi i za Polku i Polanu da se ostavljaju 10-12 u metar (neki kazu i 8-10).Kako i cime ih proredjujete.Polana meni je u drugoj godini pa nemam dovoljno iskustva a i ne bi se kockao sa prinosom.Nadam se da ce ovde neko odgovoriti ko ima vise iskustva.

Poslednja izmena:
Kazu za polku je optimum 15 kom u metar,ja moju nisam proredjivao niti sam video da se to ovde radi,logika mi kaze da se lastari jednostavno zakinu do zemlje.....

Ja za koji dan krecem sa razredjivanjem, ostavljacu oko 12 na duzni metar. Sada imam oko 20-25 negde i 30 izdanaka na duzni metar i secicu ih makazama do osnove, sto nize. Sve preko ovoga je guzva, jer je dosta bujna. Idealno je da se ostave izdanci u sistemu cik cak, ako moze. Obratite paznju na boju lista posle ovih kisa i temp razlika, mozda treba fosfora ili amino kiselina.

I kod nas Polanu niko ne proredjuje ali od iskusnih malinara sam dobio preporuku da se obavezno proredjuje i da necu imati ni trecinu prinosa ako je ostavim neproredjenu,odnosno imace je samo po vrhovima i bice sitna a isto tvdi i dr.Aleksandar Leposavic ciji video mozete videti na You Tube.Budi pametan :sta:

- - - - - - - - - -

Ja za koji dan krecem sa razredjivanjem, ostavljacu oko 12 na duzni metar. Sada imam oko 20-25 negde i 30 izdanaka na duzni metar i secicu ih makazama do osnove, sto nize. Sve preko ovoga je guzva, jer je dosta bujna. Idealno je da se ostave izdanci u sistemu cik cak, ako moze. Obratite paznju na boju lista posle ovih kisa i temp razlika, mozda treba fosfora ili amino kiselina.
Upravo tako Vlado,i meni su rekli najbolje u cik cak i ne vise od 12.

- - - - - - - - - -

Ovo su slike iz jednog od dva malinjaka Polane koje imam i ovo je samo lepo na izgled a vise je nego ocigledno da je treba proredjivati samo treba naci pravu meru.

Poslednja izmena:
Ne znam za nju. Leposavic kaze da da. Razmisli. Ja bih isao na 12 od prilike. Znaci da bude dovoljno svetla, vazduha, prostora i to.

Upravo je grad obrao malinu pre roka i dobro proredio,ono sto sam ja hteo da uradim ovih dana.Recite ima li smisla trositi pare na preparate ili je za ovu godinu definitivno obrana.Upitanju je Polana.

Poslednja izmena:
Daj joj neki biostimulator,probaj ja mislim da nije bas sve propalo. Dace Bog prijatelju a to sto neko ne da rakete e to je vec.....

Nazad
Vrh