Polka

Nisam do sad cuo za ovo sa petardama. Imam jedno desetak sutra ce da puca ko na Pasuljanskim livadama. Jbg ja vec krenuo da se sekiram u vezi sadnica. Vec mi krenula i trava oko sadnica korov. Ne smem jos da diram a nervira me jer je bas ima.
Nemoj da kopas isecices. Mi plevimo samo puca. Skoro slusao prof dr Nikolica kaze motikan je najbolji herbicid! :osmeh:

Poslednja izmena:
Ja još nisam počeo da plevim. Mislim,krenuo sam,ali sam primetio da imam mladare još pod zemljom. Sada se zemlja malo stvrdnula, pogotovo posle stočne krede koja se nije istopila u potpunosti,pa teže izbija. Sada se baš sekiram. Neke sadnice mi nisu ni olistale,neke jesu ali nema još uvek mladara. Većina je izbila ali su još male,ako krenem da čupkam diže mi zemlju. Da li je kod vas sve izbilo ili je to još uvek individualno,odnosno,zavisi još uvek od zemlje,ili mi se sadnice nisu primile?

Krajnji rok ti je kraj aprila, do tada bi trebalo da izadju. Kog datuma je taj od koga si uzeo sadnice iste povadio iz zemlje? Ceprkaj pazljivo oko nje, da malo razbijes pokoricu, ali pazljivo.

Ja sam uzeo sadnice u novembru,malte ne samo što ih izvadio. Pa pokušao sam da čeprkam,ali sam na nekim sadnicam nalazio mladare i dalje od sadnice,tako da sam se plašio kada čeprkam da ih ne počupam.

Cao,cao :) veliki pozdrav za sve i jedno pitanje vezno za travu, naime polku na vrsti prskamo floyd-om ili panterom od uskolisnih korova ali ima li neko iskustva sa tim cime bi mogli da unistimo ''misetkinju'' a da ne unistimo i mladare o_O Unapred smo zahvalni :D

Da,veliki problem i ja ga resavam jedino plevljenjem,cak ni kopanjem zbog mladara. Ostavio sam deo jedne vrste nisam je dirao, da vidim sta ce biti i kako ce ta malina da napreduje.Predlazu i preparat stomp akva ali pre kretanja vegetacije,ja nesto ne smem da se usudim i jos uvek se drzim onoga da je motika najbolji herbicid.

Ja već nekoliko dana isto tako koristim herbicid prsti i čupkanje. Zanoktice bole samo kidaju. Imam sreću što radim na malo više od 10 ari i što pokušavam da ne koristim hemiju u slučajevima kada ne moram.

Jesam Vlado brate moj,ali medjuredno u vrsti nisam nista nego kopao dva puta i plevio pet puta,imao sam uzasno zapustenu njivu i nisam je spremio kako treba....

Pozz narode imam par pitanja oko uzgoja polke pa ako neko moze da mi odg. posadjene prije 15 dana
1.Koje djubrivo se daje kroz sistem kap po kap sad kad su se omladile
2.Da li smijem da stavim prirodno djubre oko njih
3.Kad i sa cim se prscu????
Hvala unapred

Vrati se unazad i pazljivo procitaj,sve ovo smo vec presli par puta a imas i na temi Polana jos detaljnije objasnjenjo pa polako.... Bice ti jasnije,mnogo toga si pitao a svi smo u malinjacima.Citaj i pitaj ciljano,naravno da cemo ti pomoci..

Pozzz zna li neko kako se ovde ubacuju slike, probam 15ti put ali ne ide, napao mi neki crv malinu (crven crv i oko njega su crne tackice) skroz uvije list i tu ''boravi'' a neznam ni sta je,ni cime prskati, a ne mogu sliku da ubacim da vidite o cemu se radi?

Pozzz zna li neko kako se ovde ubacuju slike, probam 15ti put ali ne ide, napao mi neki crv malinu (crven crv i oko njega su crne tackice) skroz uvije list i tu ''boravi'' a neznam ni sta je,ni cime prskati, a ne mogu sliku da ubacim da vidite o cemu se radi?

1.Ako ti je slika recimo na radnoj površini daj joj ime recimo,, malina1" da bi je lakše našao.
2. Udješ prvo na ovu adresu; https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j...AUG6rixxcqv5yg

3. zatim klikneš na prvo odozgo ,,pretraži".
4. Pojaviće ti se stavke sa tvoje radne površine. Pretraži ikonu sa imenom koje si već izabrao recimo ,,malina1" i klikni na nju.
5. zatim klikni u donji desni ugao gde piše ,,otvori".
6. kad klikneš ,,otvori" ponovo će ti se pojaviti sajt za postavljanje slika. Sada ideš pokazivačem nadole. Klikneš na ,,uploaduj".
7. Pojaviće ti se više kolona sa kodom tvoje slike. Klikneš na kolonu ispred natpisa ,,direktan link" da poplavi .
8. sad ideš desnim klikom na svom mišu. Pojaviće ti se opcija ,,kopiraj". Klikni na tu opciju.

sad je tvoj računar zapamtio adresu do tvoje slike koja se već nalazi na internetu.

Odradiš rečenicu na forumu koju si želeo a vezano za sliku. Iznad teksta koi pišeš na forumu ti stoje razne opcije i ikone kao što su neka slova, velika, mala, neke sličice....klikneš pokazivačem na treću od pozadi - odnosno na treću gledano sa desna na levo. Pojavi se ,,Insert image". Klikneš pokazivačem na praznu kolonu gde bi trebalo nešta upisati. Sad ponovo desno dugme na mišu i pojaviće ti se ,,kopiraj". klikni na kopiraj i zatim ,,OK". Slika ti je tad postavljena.

Probaj.

Prati redosled i sigurno ćeš uspeti.

pozdrav​

Pozzz zna li neko kako se ovde ubacuju slike, probam 15ti put ali ne ide, napao mi neki crv malinu (crven crv i oko njega su crne tackice) skroz uvije list i tu ''boravi'' a neznam ni sta je,ni cime prskati, a ne mogu sliku da ubacim da vidite o cemu se radi?[/QUOTE

Uzmi AVAUNT 15 EC i resavas taj prublem sigurno,provereno..... Treba 5 ml na 10 l vode,ja sam isao 6 ml. Leptirice polazu jaja,nego su nesto poranile..

Nazad
Vrh