Polka

Kod mene pocela berba pre desetak dana ja sa 15ari danas nabrao 60kg .Puno joj znaci mreza skoro da nema ozegotinu samo krajnji redovi pomalo

T500 je zakon,ovi tanji izgore od sunac nakon 2 mjeseca pocnu pucati.svako ih proizvodi nema kvaliteta.Ovu deblju lakse zategnut i bolje nosi tezinu,kad se navali polka u rodu.

Pa nije baš tako... Moji su izdrzali godinu dana napolju! Jedan deo je cele zime bio napolju i zamenio sam ih pre dve nedelje... :) Ne znam samo kako se drugi ponašaju, ali ovi popuste dosta posle kiše :/

Uzeo danas t800, trazio sam sto bolje upletenu. Pakovanje je od 2kg, ne znam tacno koji proizvodjac. Takodje sam razmisljao o t500 al kad sam je video... Pa nije to koza pa da pobegne!

Menije prosle godine pucala pod rodom,pored polke imam i miker na njega sam stavljo t 800 evo sreca paje kraj berbe i on poceo pucat istruli,izgori od sunca.Neki iz samca proizvodjac.Jos polka dugo zrije staces kad ti krajem avgusta pukne i sve grane legnu u redove.Treba da beres a ona legla.onaj T500 najbolji postavis i nemislis,a kadse prekontas nije velka razlika ni u cjeni.Dodjega 5 kg oko 2000 metara 11 eura a ovaj T 800 oko 700 met 3 eura. Ova 3 T800 kao 1 T500 nebude nekavelika razlika kad izracunas .

Zahuktava se branje, imam svega 5 ari taman koliko mogu porodicno da berem. Pola danas, pola sutra a treci dan polivanje KPK. Svako drugo polivanje ide kalcijum kroz sistem. Mreza stavljena, poslednje branje 80 kgr u dva dana. Sasvim zadovoljavajuce.

Postovani, planiran da na jesen posadim polku pa imam par nedoumica. Nadam se da vas do jeseni necu ugnjaviti ali svaka vasa pomoc ce mi mnogo pomoci. Trenutno sam u fazi kupovine stubova, a hteo bih da mi stubovi koje cu koristiti da nose malinu kako se ne bi polomila ujedno nose i mrezu za zasenu. Zanima me koliki je idealan razmak izmenju stubova u redu i koliko bi najbolje bilo da mreza za zasenu bude odignuta iznad maline? Nisam siguran da li je dozvoljeno, a ako jeste preporucite mi negde gde mogu da kupim zdrave i povoljne sadnice. Hvala unapred.

Ćao kolega Djole, za stubove imaš informacije na temi 'radovi u malinjaku' gde upravi pišemo o tome i jedan kolega je pitao slično pitanje...

Nazad
Vrh