Dragan18
Član
i ja sam clan SNR -stranke nacionalnog razgibavanja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
senator je napisao(la):peto1 je napisao(la):E moj senatoru, ti samo osnivaj stranku a ovakvi ce vas srediti.
Sutra tu mogu da stoje i traktori i ostala mehanizacuja.
http://www.blic.rs/drustvo.php?id=125873
Koje nas?
senator je napisao(la):Moja uloga u svemu ovome je da pomognem ljudima dobre volje i onima kojima ovakva ideja zvuci ostvarljivo da se organizuju i postave pravne okvire svoje organizacije i njenog delovanja. Kao sto ste mogli da vidite, nigde na celom forumu nema moje slike niti mog imena. Ja, da pretendujem da se bavim politikom, prvo bih promovisao sebe kroz svoje ideje, a onda se bacio na njihovu realizaciju.
Karalic je napisao(la):... Jer , zasto bi mi uzimali zakon i koristili isti , ako se on koristi u zakonodavnom telu Sjedinjenih Americkih Drzava!!! Bez obzira sto ima perfix , international.. Jer je on naprosto napisan za anglo saksonsko pravo, sa kojim mi nemamo dodirne tacke.
A sada , srecna Nova godina Svi nasim Clanovima , Moderatorima i Administratorima
Bravo za pitanje.. Dobra moc zapazanja...Zoran Kostović je napisao(la):A gde su guske?
Jer , slozicete se da imamo dovoljno nasih pravnika , validnih i edukovanih.. mislim da nema potrebe da ih nabrajam...Karalic je napisao(la):Ma gde ja na Tebe da se naljutim, moj Senatore...
Nego , u toj temi gde sam ja napisao taj post... Tu je pitanje tog posta kompleksnije nego sto izgleda....
Jer, sad se reaguje. I kao sto rece Valtazar Bogisic: sve sto se grbavo rodi, vrijeme ga ne ispravi!
Nije baš najpametnije davati im ideje... Sami od sebe se valda neće setiti....peto1 je napisao(la):Papreni harač
SUBOTICA - Oko hiljadu poljoprivrednika iz svih krajeva Vojvodine, kako je najavljeno, okupiće se u utorak ispred Skupštine AP Vojvodine kako bi protestovali protiv plaćanja takse za odvodnjavanje zemljišta. Članovi čak 40 udruženja, članova Asocijacije poljoprivrednika Vojvodine, doputovaće organizovano autobusima u Novi Sad. Okupljanje je simbolično zakazano u pet do 12 časova, a paori će zatražiti od nadležnih da ukinu taj “namet na vilajet”.
- Svi ćemo poneti rešenja koja su nam stigla kao “čestitka” za Božić i Novu godinu od JP “Vode Vojvodine”, a na kojima je obračunato da za čak dve godine treba da platimo za 50 odsto skuplju naknadu za odvodnjavanje. Taj namet, koji paori treba da plate teško zarađenim dinarom u kriznoj godini,
tako sada dostiže 1.400 dinara po hektaru obradivog poljoprivrednog zemljišta. Prema našim procenama, JP “Vode Vojvodine” tako će napuniti svoju kasu sa čak 30 miliona evra! Tražićemo odgovor od nadležnih u Skupštini Vojvodine, koja je osnivač ovog preduzeća, na šta će biti utrošen taj novac kada seljaci za to što plaćaju već godinama, ne dobijaju ništa zauvrat - izjavio je u ponedeljak za “Novosti” Miroslav Kiš iz Subotice, predsedavajući Upravnom odboru Asocijacije poljoprivrednika Vojvodine, organizator protesta.
On ističe da su paori iz subotičkog atara ogorčeni i načinom na koji je namet obračunat. Kiš tvrdi da su vojvođanski paori prinuđeni da na ovaj način zatraže pravdu, jer su deset dana uzalud čekali odgovor na pismene zahteve koje su poslali, kako na adresu JP “Vode Vojvodine”, tako i na Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, Skupštinu AP Vojvodine, te Ministarstvo poljoprivrede.
- Nije nam odgovorio niko od nadležnih. Zato ćemo pitanja o haraču koji plaćaju poljoprivrednici, a ne dobijajući ništa zauzvrat u pogledu uređenja zemljišta ili povećanja prinosa - lično postaviti na protestu. Očekujemo direktan odgovor nadležnih - poručuje Kiš.
PAKOVANjE I OSTALIH RAČUNA?
- KADA staračko seosko domaćinstvo dobije na kraju godine rešenje od Poreske uprave da treba da plati nekoliko desetina hiljada dinara, ti ljudi daju poslednji dinar sa uverenjem da plaćaju porez na zemljište iako je, zapravo, obračunati porez nula, a sav taj iznos predstavlja naknadu za odvodnjavanje koje se ne sprovodi - objašnjava Kiš. - Zato ćemo pitati nadležne da li planiraju da nam tako “upakuju” i račune za struju, čije poskupljenje najavljuju, ili TV pretplatu?