lucky.serbia
Član
Ratarska prskalica na motokultivatoru neznam sta je bilo od herbicida znam samo da je ostalo par litara i da sam dopunio do 100l dodao prihranu a zaboravio da najpre ispraznim i operem.Tu prskalicu sam sam pravio i jako sam zadovoljan treba mi 20 min da poprskam 40 ari maline.Pritisak mogu postaviti do 15 bari ali prskam otprilike sa5 bara.Stapovi su 2m visine i mogu ih podesavati da budu blize ili dalje redu.Potrosim oko 1l nafte a neumorim se.Jako korisna stvar u polani za orosavanje ploda.
Sve se vratilo u normalu samo sam dzaba bacao pare na abastate i signum.
Cekaj sad, ko je ovde oprskao malinu greskom, ti,golic ili obojica,njega sam citirao? Nije ti napravilo problem to u buretu, zavisi koje je zapremine rezervoar ali vecinom je dovoljno da kad se ponovo napuni nece napraviti problem jer je visesyruko razblazen rastvor, potrudi se da produvas kroz grane cistom vodom na kraju prskanja, tu ostane koncentrovan rastvor pa ti je zato na prvom redu najgore prosla malina a i zbog zacepljivanja dizni valja cistom vodom produvati. Poneses na njivu u balonu 10 litara vode, za tvoj mali "atomizer" sasvim dovoljno, ispustis ostatak rastvora, sipas cistu vodu i produvas. Cista prskalica i spremna za naredno prskanje. Izvinjavam se za off.
Poslednja izmena: