Vlado nasao sam problem sad bi samo neko tvoje znanje pomoglo.Pre 2 nedelje sam prskao kukuruz od korova i ostalo je malo u atomizeru tog otrova.Onda sam nepaznjom samo dodao vode qvadris i decis i poprska
d tada su maline pocele da venu.Nebih se ni sada setio toga nego mi cale kaze da je obisao kukuruz i da je trava tek sad spaljena,a mene ko da neko maljem udari odmah sam se setio da nisam ispustio visak otrova.A bilo mi je i cudno malo da su samo vrhovi zuti a donji listovi imaju zute pege tamo gde se slivalo sa gornjih.Najugrozeniji je prvi red gde
sam poceo prskanje a dalje je sve manje zutog lisca.Sta predlazes dali da probam da je isabionom malo povratim.
I mi smo imali isti problem u zasadu, svasta mi je prolazilo kroz glavu od fitoftore, grinja do nedostatka mikroelemenata... Bilo je kolega sa foruma koji su odmah ukazivali na primenu herbicida na kontu drugih simptoma, a kada su postali najizrazeniji u smislu celih listova koji su zuteli u redovima do kukuruza, zakljucak je usledio
Prvo smo primenili folijarno gvozdje i magnezijum jer smo prvo posumnjali na hlorozu i nedostatak Mg, a kasnije i isabion i compov basfolijar 20-20-20. O rezultatima tek za 7 dana. A da spomenem i da ju je i grad stigao i dobrano izbusio listove, a ponegde polomio grane. Biće bolje