Polana

pecan 06
ovo folijarno,jasno mi je za prihranu a ona prva dva preparata za cega su konkretno?

Jesenas posadjena,svaka deseta nikla par cm. Ali kao da tek sada nicu iz zemlje da li je to normalno?

Poslednja izmena:
Decis-insekticid kao preventiva, prosle godine u ovo vreme gusenice su mi napravile valiku stetu, sve su mi popasle lisce
prosla godina
069.jpg
[/URL][/IMG]
Quadris-fungicid takodje kao preventva, protiv plamenjace i susenje mladih lastara

danas
009.jpg
[/URL][/IMG]

Zar nije jos rano za kan...? mislim da bi bilo bolje samo folijarno orositiiii....?

Mozda je rano,iskreno ja ne znam u koje vreme se baca kan.Prosle godine sam bacila u martu.Ovo mi je druga godina, jos se ucim tako da mi je svaki savet dobro dosao.Evo malo slika,slikano je pre nedelju dana
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Poslednja izmena:
Masaaalaaa.... ! zestoka za ove hladnoce...? Pazi da ne podivlja pa da pobegne kod komsijee :haha:

Ja umojoj u maju dajem jare komplexs 15-20 g/m/d + ista mera psihiomaxs krajem maja kana ili...? pred cvetanje tad i zastita verovatno CIRKON mozda EPIN ili slicnim bioloskim preparatima ...._?

Do ove god. nisam joj nista davaooo..._? a bila je solidna

Jesenas i predhodne god . navadilo se veoma dosta sadnica ...... pa se stoga mora ove god malo vise potruditii.:ppozdrav:

Decis-insekticid kao preventiva, prosle godine u ovo vreme gusenice su mi napravile valiku stetu, sve su mi popasle lisce
prosla godina
069.jpg
[/URL][/IMG]
Quadris-fungicid takodje kao preventva, protiv plamenjace i susenje mladih lastara

danas
009.jpg
[/URL][/IMG]

Pozdrav!
Kod mene je polana oko 20 cm, a za vikend najavljuju dosta kiše. Planiram ići sa Antracolom+Karate Zeon sutra. Zanima me koliko si škropiva utrošio na 10 ari ili koju površinu imaš?

Treba ce ti sigurno 2 kante one standarde od po 8l za 10ari
ne znam mozda i manje
imam 25ari pod malinom
baci i kana sutra malo jer najavljuju kisu za vikend

I meni

Pozdrav!
Kod mene je polana oko 20 cm, a za vikend najavljuju dosta kiše. Planiram ići sa Antracolom+Karate Zeon sutra. Zanima me koliko si škropiva utrošio na 10 ari ili koju površinu imaš?
.
Danas sam bio na nivi i primetio da mi nesto jede lisce, sorta Polana, posadjena ove godine i tek izbijaju lastari. Tanjrao sam je juce i ponegle sam zatrpao po koji lastar delimicno a i potpuno. Moracu sutra na ogdrtanje a posle da je oprskam.

Danas sam obavio prvo prskanje, Antracol+Mospilan (u planu je bio Karate zeon ali ne smije se miješati sa Antracolom).
Evo nekoliko slika pa bih molio iskusnije da prokomentiraju o kojem se štetniku radi?

xpse2x.jpg

m798y9.jpg

[
2015-04-17-174028.jpg
]http://www.dodaj.rs/f/12/KE/3xF6FZAX/2015-04-17-174047.jpg[/img]
2015-04-17-173957.jpg
2015-04-17-173931.jpg
2015-04-17-173911.jpg
2015-04-17-173852.jpg

Sta se desava sa ovim malinama.Sadnice iz kumovog malinjaka posadjene u jesen 2013 u dve baste po 6 ari.
U drugoj basti su kao za izlozbu a ove jedva zive.Stalno izbijaju nove mladice ali vrlo brzo zastanu i list pocne da se susi po obodu i dobije crnu boju.Pre ne3koliko dana sam ih prskao fungicidima pehar i akord i za insekte fobos,po savetu prijatelja koji ima znanja malo vise nego ja a ja ne znam gotovo nista.
I prosle godine su ove bile znacajno losije i nekako blede.
Druga basta mi je 5 km udaljena i znacajno vislja.
Ne znam nikoga u okolini kome bi se obratio za pomoc posto ovde nema strucnjaka za malinu.

Prijem ispod 50% za sada šta može biti uzrok mada mali broj sadnica je u pitanju ? Prolečna sadnja sve ispoštovano. Ono što senije primilo se lomi. Koren je bio dobar. Čime al bez insekticida održati uz minimum prskanja Polanu. Dakle onih par prskanja koja moraju pošto plod nije primaran već da bude sa što manje prskanja. Zbog dece i zbog pčela !

Evo mog mladog zasada sadjenog pre 2 meseca, procenat prijema sadnica, od 1500 koliko je sasadjeno, samo se 11 nije primilo. sto znaci preko 99%
005.jpg
[/URL][/IMG]

5 dana razlika 14.4 i 19.4 - skoro duplo je porasla, suma :cao:

009.jpg

010.jpg

Objasnite ovim ljudima sto postavljaju slike sa problemima koje imaju sa malinama kako da ih rese,valjda zato i postoji ovaj forum,naravno mislim da objasne oni koji vec imaju iskustva i duze su u ovom poslu.Vi ste im mozda slamka spasa,propasce im zasad!

@mjank
Mislim da je oovo grinja... nisam dovoljno iskusan ali bih rekao da je to to... valjda ce neko iskusniji pomoci, uostalom pitaj nekog agronoma za misljenje.
pozdrav

Ovo lod Mjanka mi deluje ka početak grinje i nije opasno po zasad maline, ali kod cede mi se ne svidja uopšte mislim da je do zemlje problem.

Nazad
Vrh