vladimir kisač
Član
Ratko ovo je tema o Polani. . Staviću slike aronije tamo u tu temu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ratko ovo je tema o Polani. . Staviću slike aronije tamo u tu temu.
Pozdrav Komso, ovo je moj. br. tel. pozovime pa cu ti reci moja zapazanja vezano za obe sorte 060 660 32 82. Mada sam vec komentarisao unazad par strana, malo prelistaj i tamo ces naci nesto sto bi ti moglo malo pojasniti razliku izmedju ove dve sorte "brata" i "sestre"..Postovanje, citajuci forum vidim da ste izuzetno predusretljivi u pruzanju saveta. Pre nego sto sam otkrio ovu temu odlucio sam da probam sa malinom,inace sam tu nedaleko od Vas,tada mi rekose probaj sa Polkom,mada tek sada vidim da mnogo vise gaje Polanu,posadio sam 20 ari da probam i da ucim.VI koliko sam citao dajete prioritet Polani,sigurno ne bez razloga. Posto imam jos 50 ari parcele a da ne pogresim u buducnosti,koje su prednosti Polane;Nacin gajenja,nega,spaliri ili nesto sto ja sigurno ne znam.Ako hocete ukratko,iz razloga da ne pogresim i skupo platim danak neiskustvu. Hvala......
Moje misljenje je da su Vilamet i Miker zakon.Zar bi svi mi bili budale sto ne predjemo na polku i polanu kad ima minimalno rada.Polka i polana se sadi jer ne zahteva mnogo rada i sad ljudi misle da dodju do para,a ne znaju nista o malinama.Trenutno se jos nista mnogo ne zna jer malo ima malinjaka polke i polane,ali moje misljenje je da ce biti znacajno jeftinija od vilameta i mikera dok ovo sto je posadjeno dodje na rod.Trenutno je biznis sadnice polke i polane koje su papreno skupe u odnosu na nase dugogodisnje vrste.Mozda gresim ali ovo je moje misljenje,a i nekoliko ljudi mi je reklo da je probalo te maline i da nemaju ni miris ni ukus kao vilamet i miker,sto verujem da je tako mada nisam ih probao pa se ogradjem da mazda imam pogresna saznanja.