Pogon na zejtin

A jesi otvarao motor motokultivatora da vidis jel ima taloga na zidovima??

ja sam frezu terao na maslinovo ulje.nešto mi zapalo za džabe.išla je bez problema.

I krčag ide na vodu dok se ne polomi :ppozdrav:da motor radi na zejtin radi ali je pitanje kako se to odražava na motor :sta: kada neko od " zejtinaša " bude otvarao traktor iz bilo kog razloga bilo bi lepo da nas informiše o tome kako izgleda makina iznutra :ppozdrav:

Jel ovaj snimak pokrenula Ruska naftna kompanija u Srbiji.... nego za inat!!!!
Ма не! То је неки владин секретарчић. Не заборави на порез и акцизе.
Па нек буде као у видео клипу, да додамо 1 дл. метанола и кашичицу соде бикарбоне, опет је знатно јефтиније него ЕД.

Znate kako, ako drzava uvede zabranu koriscenja zejtina u traktore znaci ima prolaznost, a ako ne uvede onda je sumnjivo :osmeh:

Zejtin nije gorivo! Trenutno zavrsava posao to stoji, negativne posledice upotrebe zejtina videce se nakon visegodisnjeg koriscenja. Nas narod voli da mu bude skuplja dara nego mera...

Ima kod mene u selu ljudi koji godinama voze na pomesan zejtin i teraju bez problema.Nevolje dolaze kad stegne jaci mraz e onda se slepaju niz ulicu da upale masine a iza njih se dimi i oseca na kokice.

Bilo je na pumpama,i pored pumpi i lošijih goriva od zejtina,a bilo je i lepih troškova za uloške dizni i opravke PVP,pa ko voli nek izvoli

Trenutno zavrsava posao to stoji, negativne posledice upotrebe zejtina videce se nakon visegodisnjeg koriscenja.
Рецимо да си 100% у праву и да то узмемо као полазну тачку за рачуницу. Ако после 3 год. направим квар од 1.000€ а у међувремену уштедим 3.000€ рачун је лак (остаје 2.000). Ајд' да га искомпликујемо: првих 1.000€ у наредној години вртим па рецимо направим 1.100 док у следећој, по истом методу не дођем до 1.210. Испада да сам до квара од 1.000€ остао добар 2.310€.
Што се тиче забране од стране државне администрације, нема шансе али ме не би изненадило да уведу акцизу (онда ћемо да пређемо на маст и лој).

I krčag ide na vodu dok se ne polomi :ppozdrav:da motor radi na zejtin radi ali je pitanje kako se to odražava na motor :sta: kada neko od " zejtinaša " bude otvarao traktor iz bilo kog razloga bilo bi lepo da nas informiše o tome kako izgleda makina iznutra :ppozdrav:
Vec sam pisao o tome,sipam zejitin vec 10 godina u sva vozila,otvarao sam motor na askoni 1,6d koja je progutala zejitina sacuvaj boze,motor je bio los,presla 200000km morala je da se radi,unutra sve normalno,hilzne su bile za menjanje sto je i normalno,karike sve citave nijedna nije zalepila,motor unutra cist,da kazem normalno crn od preradjenog ulja bez znakova taloga,radilica nije obradjivana,kao nova,ulje je redovno menjano.
Naravno sipam i dalje,zimi izbegavam jer teze pali traktor,auto ima grejace i pali normalno.Kod mene je zejitin normalna pojava u selu,vecina vec odavno koristi to gorivo.Leti sipam cist,na jesen sipam pola-pola,zimi u traktoru stoji loz ulje.

Akcize na zejtin ne mogu uvesti jer tako zasigruno drmaju trziste hrane, ali recimo mogu da uvedu po jednog pajkana i ako oseti miris zejtina da pljuste kazne:osmeh:, e sada da li ce da trci po traktor ili mirise motor neznam ali to je jedna od opcija:haha:

Koliko košta zejtin u veleprodaji sa Pdv-om? Da li se uopšte isplati jer koliko pišete da je veća potrošnja
Potrosnja zejitina je u klasi sa nekadasnjim D2,manje od euro dizela.Cena u prodavnici oko 100din,neznam posto je u veleprodaji.

- - - - - - - - - -

Zejtin nije gorivo! Trenutno zavrsava posao to stoji, negativne posledice upotrebe zejtina videce se nakon visegodisnjeg koriscenja. Nas narod voli da mu bude skuplja dara nego mera...
Obozavam komentare"Znam a nisam probao"

Potrosnja zejitina je u klasi sa nekadasnjim D2,manje od euro dizela.Cena u prodavnici oko 100din,neznam posto je u veleprodaji.

- - - - - - - - - -

Obozavam komentare"Znam a nisam probao"

I ne nameravam da probam. Necu ni drugog da ubedjujem da sipa zejtin koji em sto nije gorivo, em je pun vode. Al ko voli ne izvoli :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh