Kremator
Član
Baksuzi jedni , sad ste mi pokvarili zurku, taman planirao lepu premijeru uskoro .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Brate mili nije meni samo zetva problem.Dok sastavim godinu potrosim tone i tone goriva.Ja bih licno veoma voleo da kupujem neko gorivo po ceni od 100 dinara i ajde sa mesanjem neka bude i 120 ali da ne bude posle neke popravke,ne znam.Mozda je bilo hladno pa zato.Uglavnom moj otac mi glavu probi.To nam je bilo prvi put da probamo tako nesto.Inace veoma pazimo na kvalitet goriva i nikada kod sitnih privatnika ne kupujemo.Možda leti na većim dnevnim temperaturama se poveća viskozitet i bude bolje, čekaj prvo da dodje žetva.. Meni u silažu ode preko 1000 evra na gorivo, tako da se i ja razmišljam...
Daljina nikad nije problem kad ima nesto za obojicu.Ima i po 100din al daleko smo
Orao sam ovih dana sa nekih 40% zejtina u rezervoaru i nimalo mi se nije svidelo.U kabini je stalno nesnosan smrad od sagorevanja zejtina.Traktor mi osetno teze pali izjutra.Cini mi se da mu je rad motora drugaciji.Auspuh mu se trese na velikom gasu i kao da brljavi.
Viskozitet dobijas sa dodavanjem metanola koji za sebe veze glicerin i talozi se na dnu.Možda leti na većim dnevnim temperaturama se poveća viskozitet i bude bolje, čekaj prvo da dodje žetva.. Meni u silažu ode preko 1000 evra na gorivo, tako da se i ja razmišljam...
Ne znam koji je sastav gasnog ulja.Ja kazem da je to moj utisak o potrosnji a jos sam imao i dosta problema sa topljenjem gumenih elemenata zbog koriscenja ED i onda sam resio definitivno da koristim samo gasno ulje.Gotovo da sam siguran da ga manje trosi.Mozda je moja greska sto nisam probao da mesam sa ED zejtin ali tako je ispalo.Nisam gledao na potrosnju ovoga puta.Koliko se sećam u temi o poteošnji imt traktora si mi odgovorio da koristiš gasno ulje,i da ti traktor manje troši od evrodizela.Sada si počeo da sipaš 40%zejtina u to gasno ulje.Ko ti garantuje da tih 60%gasnog ulja,koje sipaš,u sebi nema još neki procenat zejtina ili nečeg još goreg od njega.Letos sam sipao 30%zejtina u evrodizel.Ušteda je bila značajna.Zejtin sam kupovao po 92 dinara a evro dizel po 155.Sada sam kupio evrodizel po 141 dinar i sipam ga čistog bez mešanja sa zejtinom.Ako se leti pojavi opet neki jevtiniji zejtin,naravno sipaću ga opet,jer se pravi neka ušteda.Sa gasnim uljem je ušteda samo dinar dva po litru,a stvarno je škart gorivo prepuno ko zna kakvih baza i kiselina u sebi.Ne mislim ni da je zejtin neko exstra gorivo ali je letos bar bio mnogo jevtiniji od gasnog ulja.