Podrivanje zemljišta

Na 1900 je 10km/h,pa dobro si rekao.
Ja ne mogu nigde brze od 2-3. 7 km/h i to na 1900 o/min i idem plice od tebe.
Staces takva ti je zemlja, ovde je islo od 40do 50cm kako gde.
Bogme nisam verovao da se covek ovako brzo zaljubi u ovaj nacin obrade (do duse ja nisam ni komentarisao ni davao sud) al ovo je takav posao da se plug ladno moze okaciti o klin 😂 mada je kod mene naj vise zastupljem kukuruz pa bi tu bilo dosta prolaza tanjiracom da bi se neutralisali zetveni ostaci, ali ko radi dosta drugih kultura plug mu uopste ne treba 🍻
Evo jedna u upaljenom kukuruzistu.
 
Poslednja izmena:
Istanjiras i pre i posle podrivanja i nema tako zetvenih ostataka,prilicno i zima odnese,ono sto ostane setvospremac i germinator odrade bez problema pripremu.
 
Istanjiras i pre i posle podrivanja i nema tako zetvenih ostataka,prilicno i zima odnese,ono sto ostane setvospremac i germinator odrade bez problema pripremu.
Onda nema matematike,finansijski si tu negde samo što ideš 3x na istu njivu.Kod njega je lagana zemlja peva rujkan sa 4 brazde.
Jedino u soji bi moga bez tanjirače da završi posao.Gde sam prošle godine podrivao imao sam prohod više sa setvospremačom ove godine .
Dosta teže ide oranje u podrivano nego u orano prošle godine.Sutra idem orati parcelu koja je pola-pola rađena prošle godine pa iznesem utiske.
Na prinosu nije bilo razlike.
 
Nafte u oranju ode oko 15 litara po jutru, a podrivanje na 50+ cm zna da dogura i do 30 litara po jutru. Tako je kod nas pa mi onda nešto nema logike ova tvrdnja...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Ima logike samo nisi sagledao iznesene tvrdnje koje nisu iz tvog atara nego iz nekog drugog, nisu iste masine radile i nisu na istim dubinama.
 
Poslednja izmena:
I uporedjujes oranje sa podrivanjem na 50cm.Pa to nema zdrave pameti.
Uzmi gruber pa teraj na 25cm.Onda to uporedi sa oranjem.
 
Nije mi jasna ova poruka, na koga si mislio?

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Ide"malo"teze...
IMG_20191117_192314886.jpg
 
Ako kažete da je podrivanje bolje od pluga i da zato plug izbacujete to znači da svake kodine istu parcelu podrivate? Zar nije neka preporuka da se jedna parcela radi podrivačem svake 4-5 godine? A da se između toga koriste plug ili tanjirača ili gruber.
 
Nazad
Vrh