ubovicratko
Član
pa semenu uglavnom treba oko 120 dana (4 meseca) pa se onda namesta po prolecu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja ovako radim: kofa - dno izbusim zbog oticanja vode, do pola zemlje lepe humusne, od pola cist pesak odgore semenke i prekriti slojem peska (oko 3cm), ukopati u zemlju da je u visini nivo u kofi sa zemljom, valja staviti neku mrezu preko da ne ulaze insektiPozdrav svima dosta sam citao o sjemenu i stratifikovanju istog ,ali mene interesuje dali je neko sijao sjeme npr. dzanarike sada u jesen ako jeste mozeli neko objasnjenje i kakva su iskustva.
Ne u novembru ih stvaljm tek, i to kad zaladi pa proklija tamo u martu, a preko leta kofa u hladovinuKako odrzavas temperaturu cemo leto u toj kofi da ne proklijaju? Nerazumem, mislis stavis ih tako recimo sad i rasadjujes nakon 12 meseci takvog stajanja?
Pitanje je da li ce ta divlja jabuka hteti da se ozili nagrtanjem (sto ti zavisi od njenog genetskog materijala), provereno ti je ili sijanje divlj. jabuke ili kupiti podlogu npr. M106 (bujna) posadi je ovih dana, u prlolece je odrezes na visinu od oko 5 cm da istera mlade grane, koje nagrces negde u maju, a ako su grane dovoljno narasle, sto ce se desiti kad malo ojaca panj, moze se jos i dok nisi odvojio sa panja (iste godine) u avgust-septembar-u nakalemiti, pa ujesen vec odvajas nakalemljenu oziljenu reznicu.Procitah dosta o podlogama sada da pitam kada bih sada u jesen zasadio jednu mladicu divlje jabuke one samonikle i od nje da proizvedem podloge za kalemljenje ogratanjem kao npr.m9 kakve bujnosti se dobije buduca sadnica
Odradis li tako samo od Boga zavisi, a ostalo - uspeva sigurnoubovicratko hvala ovih dana cu da zasadim par komada i tako cu postupiti pa vidjecemo nadam se uspjehu