Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Do kad nije kasno da se posadi malina? A da bude bez navodnjavanja?
Jel mi može netko pomoći?Jel mi može netko reći koja je najranija malina pogodna za svježu upotrebu i da berba ne traje cijelu godinu nek ono, mjesec-dva? Vilamete, tulameen, himbotop?
Nije još kasno, ima dosta vlage u zemlji. Kasno je ako su krenule liske na sadnici mada i tad se mogu primiti ali mora biti kišni period. Evo ja danas sadio ;
Otvorena brazda - Kalk u tankom sloju direktno u brazdu - stajnjak takodje u brazdu.
Biće verovatno onih koi se pitaju sme li direktno žile na stajnjak- moj odgovor je sme - već sam tako sadio
[/IMG]
[/IMG]
Na ovakav način sam sadio malinu gde su svi rekli da nemože uspeti. Žuta zemlja , tako reći mrtvica , iz dubine odnosno iskop iz dubine od preko metar. Tu mi je već pet godina malina naj bolja. Isto nije bio dovoljno zgoreo stajnjak. Inače slušam donekle stručnjake oko toga da li treba kiselost zemljišta i ne zgorelog stajnjaka izbegavati ali praksa ustvari govori drugačije. Čujem da već neki ljudi ovde u Arilju vraćaju kiselost u zemljištu za malinu. Lično sam brao 275kg po aru na zemljištu koje je pokazalo 3,6 Ph. Ali još učim , a čovek uči dok je živ ...... videćemo.