Pneumatske sejalice za kukuruz

Sakalak je ista gaspardo a ozdoken se malo razlikuje. Mislim da ozdoken ima bolje resenje stelovanja skidaca, oba se steluju spolja na brojeve dok kod sakalaka i gasparda jeden skidac se steluje tako sto se ploca skine i na dva srafa se nasteluje

Za 2 dana kisovito vreme,koje ce potrajati,posle toga bolesti na zitaricama mora se odma prskati ,posle toga maj mesec maltene.Ko ce sad dobiti sejalicu od vas dvoje za ta 2 dana,kako ce da se dogovorite ?.
Nisi napisao jel diskosnu uzimate ili raonu,ima razlike u tezini.

Пратићемо тренутне трендове и биће дискосна већ кад улажемо у нешто ново. Та два дана док он сеје ја ћу прскати или обрнуто. И прошле године се сејали у мају месецу па нисмо пропали. Да је то десет дана сетве код једног па код другог купио би свако своју,а овако нема места секирацији. Кажем вам већ имамо заједничке механизације и испомажемо се већ годинама. Јер један и други сами радимо и ако не помогнемо један другоме онда смо у проблему. Јесенас када ми је било најтеже он је први прискочио и помогао мом оцу и сину да пораде све на време. Тако да га ја једноставно поштујем и доживљавам као рођеног брата.

Da,lepo je ako je tako,uglavnom se tesko ljudi dogovore ako dele masine,ko je kad koristiti,ko je pokvario,ko popravlja itd ....

Sakalak je ista gaspardo a ozdoken se malo razlikuje. Mislim da ozdoken ima bolje resenje stelovanja skidaca, oba se steluju spolja na brojeve dok kod sakalaka i gasparda jeden skidac se steluje tako sto se ploca skine i na dva srafa se nasteluje
Kod gasparda nije tako. Ima jedan skidac i on se šteluje spolja na brojeve.... Govorim za diskosnu...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Kod gasparda nije tako. Ima jedan skidac i on se šteluje spolja na brojeve.... Govorim za diskosnu...

Mora biti jos jedan kad se skine ploca stoji unutra gore odma posle tog skidaca sto pricas da se podesava na brojeve. Moguce je staviti jos jedan skidac koji pusta seme i za to moras imati rupe ali ga ne mora biti.

Ima taj drugi ali on se ne podešava. On samo vraća nazad na rupu kad ovaj prvi gurne....

Kolege pitanje ako neko zna problem na sejalici kukuruza Kuhn Kosma 4 reda. Rođak kupio novu sejalicu i juce prva sjetva. Vakum drzi sjeme ali vakum sat jedva odlijepi od nule, kompjuter malo malo pisti vecinom za prvu bateriju. Bacila je oko 65000 umjesto 78000 sjemena po hektru. Nismo mogli naci nigdje da vuce felš zrak. Na cjevčici koja ide u sat jedva se osjeti vakum na jeziku, kad otvorimo čep na glavnoj cijevi vakuma vuče ruku dobro. Ima li neko ideju šta je problem.

Kakva su iskustva sa turskom sijacicom gungor agri anka 4+ ? Ovo je neki opis prodavaca:
Vrhunske pneumatske sijačice AGRI ANKA 4+

- TURSKA PROIZVODNJA !

Sijačica sadrži:

- raonike - Lemeš ulagači

- kutije za gnojivo,

- kardan

-hidraulicni markeri

-regulacija protoka zraka turbine

- svjetlosna signalizacija Ugrađena

- gratis 4 sjetvene ploče za kukuruz

- Odlična sijačica, masivna I precizna.

- Garancija : 1 godinu

Kutija za sjeme : 4 x 38 lit

Kutija za gnojivo : 2 x 175 lit

Kotači : 2 x 5.00 -15

Težina : 900 kg

Potrebna snaga Traktora : 60 KS
S obzirom da nisam prosao na konkursu za madjarske masine sad mi je otvorena mogucnost da kupim sijacicu. Ova kosta nekih 7 hiljada eura. Gledam sam i hms one su oko 12 hiljada.

Kolege pitanje ako neko zna problem na sejalici kukuruza Kuhn Kosma 4 reda. Rođak kupio novu sejalicu i juce prva sjetva. Vakum drzi sjeme ali vakum sat jedva odlijepi od nule, kompjuter malo malo pisti vecinom za prvu bateriju. Bacila je oko 65000 umjesto 78000 sjemena po hektru. Nismo mogli naci nigdje da vuce felš zrak. Na cjevčici koja ide u sat jedva se osjeti vakum na jeziku, kad otvorimo čep na glavnoj cijevi vakuma vuče ruku dobro. Ima li neko ideju šta je problem.
Pregledajte dobro creva, meni se sad u setvi desila slična situacija na Soli, s tim da je kod mene vakuum tek nešto malo opao. Kompjuter počeo da mi signalizira da 5. baterija baca manje semena, izađem pregledam sve ok. Nastavim dalje on ponovo pokazuje manje, ja ponovo pregledam sve i sve deluje ok. Treći put kad sam izašao skontam da je crevo iz grede ka 5. bateriji sa donje strane počelo da se cepa. Sreća je što je na samom početku krenulo pa sam mogao da ga skratim jer nemam u rezervi.

Pametnim i sa malo mozga,tj ko razmislja pametno, ne treba objasnjavati sta da kupi ,pogotovo ko se bavi samo poljoprivredom,takav zna sta je bolje i to ce i uzeti.

Nisi imao sejalicu nikad ,ali nemas 15 godina pa da ne mozes sabrati 2 i 2.Svejedno ovde nikad neces dobiti odgovor koja je bolja ,ne od vecine clanova,neki cak zaista ni nemaju pojma da objasne prednosti i mane jednih i drugih ,ali vecina ce hvaliti ono sto ima kuci,njega ako to sluzi ,on ce te nagovoriti da je to dobro i za tebe.
Ti ako nemas vecih farmera u okolini,imas bar internet pa vidis sta koriste ozbiljniji farmeri,samo ce ti se kazati sta je bolje ako ti sam vec ne mozes da zakljucis prednosti i mane.

Ako radiš par hektara, koje pripremiš za setvu onako domaćinski svaka će raditi pos'o, kako raona tako diskosna.
A ako planiraš da seješ u ledinu ili bez oranja kao ozbiljni svetski paori, onda uzmeš onu sa diskovima.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh