Uzeo danas da malo spremim Nodet sejalicu za setvu i rasklopim puškice livenih nagaznih točkova da ih očistim i namažem. Konkretno baterije su Metalorad Odžaci, ali pretpostvaljma da su nagazni točkovi isti kao i na Nodet, OLT i sl. (Puškicom se kod nas naziva deo na kom se vrti nagazni točak, znači glumi ležaj nagaznog točka.)
I sad tamo postoje dve gumice koje dihtuju da ne ulazi zemlja u puškicu, jedna sa jedne strane točka a druga sa druge strane točka. Jedna je većeg prečnika, a druga manjeg. Kod mene su se otvrdnule i odem do prodavnice da kupim nove. Kaže prodavac nema tu dve dimenzije gumica, oni su oduvek imali samo jednu dimenziju tih silikonskih gumica, ta dimenzija ide i sa jedne i sa druge strane točka.
Na slicu su žute gumice moje stare, a bela u sredini je ta nova iz prodavnice. Ova nova je po dimenziji između moje dve.
Je l' ima neko pojma da li tu stvarno idu dve različite gumice, ili je prodavac u pravu i ide samo jedna dimenzija gumica i sa jedne i sa druge strane nagaznog točka?