Pneumatske sejalice za kukuruz

Komforniji je rad s diskosnom, mogu da spremim njive mesec dana pre setve, i da posejem u takvu njivu, isprskam totalom. Raona (nodetka) mi trazi da spremim njivu par dana pre setve. Vremena imam sve manje. Naostreni su ulagaci na nodetki , ali jednostavno ako dugo stoji njiva spremna ona se slegne i nije to to. Uvratine pogotovo. Gde prodje tocak od traktora tu je seme od gore, ili tek zamaskirano sa 1cm suve zemlje. Nema od njega nista
Otkud točka na setvenom redu ?

Imali neko pneumtsku Plamet Zrenjanin?
Kupio pre neki dan, bila povoljna.
Prethodni vlasnik nije bio zadovoljan materijalom.
A i laka je za njegov tip zemljista....
Sta vi mislite? I koje delove da narucim u rezeevi, jel kod nas nema u blizini, ne daj boze bude neki kvar u subotu, do utorka ne stize...

Obrnuto. Kada zavrsavas dan ne sme nista da ti ostane u masini, preko noci krene da se rastapa u košu. Vecina trgovaca drzi dzambo napolje, ako se nadje malo vode na vrecama to ide pravo u koš, a kad krene da se rastapa to je ne zaustavljiv proces. 2x sam u sezoni praznio pun kos (700kg) od tada samo granulisana kroz sejalicu. Kontinuitet setve ne uporediv.

A to. Mislio sam da mislis na uticaj na klicu. Iako teorija kaze da nebi trebala urea , ovde nas par ide tako i nisam cuo za problem . Naravno ispostovati pravilo 5+5cm. Bar udaljenost od reda ako ne i dubina.

Šta ceš gore štopuje masinu da ne možeš raditi
Tek dubina je bitna, i to sam iskusio. Učinilo mi se da krajnji ulagači djubriva idu dosta dublje pa ih poplicim na njivi, kada je nikao kukuruz i kad je otvorio dva pera tako je poceo da se suši gde god su ta dva reda prelazila prilikom isevanja njive, tačno sam tim potezom pogodio dubinu setve 🙃. Ne isključujem djubrivo prilikom isevanja, jedino ako treba ubaciti 1-2 vrste onda samo malo smanjim doziranje.

Obrnuto. Kada zavrsavas dan ne sme nista da ti ostane u masini, preko noci krene da se rastapa u košu. Vecina trgovaca drzi dzambo napolje, ako se nadje malo vode na vrecama to ide pravo u koš, a kad krene da se rastapa to je ne zaustavljiv proces. 2x sam u sezoni praznio pun kos (700kg) od tada samo granulisana kroz sejalicu. Kontinuitet setve ne uporediv.
Potvrđujem. Samo granulisana UREA u depozitore

Nazad
Vrh