DraleTD
Član
Како знаш?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Otkud točka na setvenom redu ?Komforniji je rad s diskosnom, mogu da spremim njive mesec dana pre setve, i da posejem u takvu njivu, isprskam totalom. Raona (nodetka) mi trazi da spremim njivu par dana pre setve. Vremena imam sve manje. Naostreni su ulagaci na nodetki , ali jednostavno ako dugo stoji njiva spremna ona se slegne i nije to to. Uvratine pogotovo. Gde prodje tocak od traktora tu je seme od gore, ili tek zamaskirano sa 1cm suve zemlje. Nema od njega nista
Zovi nekog ko se razume i ima takvu da je pregleda i do prolece je spremis menjas sta treba.
Ne diraj nista, ako je samo 70 h posejalaTo cu sigurno uraditi.
Ali ona posejala samo 70ha.
imala je samo problem sa kardancicima, razlokaju se cevi, mnogo tanke, doduse poslalo li su mu deuge u garanciji...Ne diraj nista, ako je samo 70 h posejala
Granulisana je klasicna sitna ili obrnuto?Sto se tice djubriva kroz sejalicu tu samo urea radi posao u prolece. A od uree samo granulisana, prilovana nikako ne sme. Pitaj me kako znam![]()
Potvrđujem. Samo granulisana UREA u depozitoreObrnuto. Kada zavrsavas dan ne sme nista da ti ostane u masini, preko noci krene da se rastapa u košu. Vecina trgovaca drzi dzambo napolje, ako se nadje malo vode na vrecama to ide pravo u koš, a kad krene da se rastapa to je ne zaustavljiv proces. 2x sam u sezoni praznio pun kos (700kg) od tada samo granulisana kroz sejalicu. Kontinuitet setve ne uporediv.