Pneumatske sejalice za kukuruz

@Arkadije , koju bi ti uzeo i zašto? Ozbiljno pitam. Imam raonu Maju i nemam nikakvih problema sa setvom. Ne skaču baterije ko dirke na klaviru. Jedino kad bih sejao uljanu repicu sa njom onda bi mi vrv nedostajali bočni nagazni točkovi, ali diskovi i ne. Čini mi se.

NJoj su bočni nagazni i preporučljivi tokom setve.Ja sam namontirao na moju, nema više da rije k'o krmača a kupio ih za tepsiju ribe, 10e komad.

Ala se proseravate ko da se do sad nije sejao kukuruz,u kakve to njive sejete kad raona sejalica ne moze da useje

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Sušna proleća, tip zemljišta.... Valjda. Jbm ga ja, kod nas nije (toliko) problem u proleće koliko repica u jesen kao što je ova bila. Tu bi točkovi došli do izražaja (diskovi manje više).

Zar nikad niste obracali paznju kako seje diskosna,kako radi,kako sve to funkcionise oko nje,nije tesko pogledati,odma se vidi zasto diskosna drzi cenu koju ima a zasto raone kostaju kao otpadno gvozdje....Tockovi za dubinu pored diskova igraju veliku ulogu,v nagazni iza,tezina baterije,kako izgleda brazdica gde je seme usejano posle raone a kako posle diskosne,gde je zemljiste vise sabijeno oko semena,koja od njih seje na tacno zadatu dubinu,koja bolja seje u vecoj vlazi,ili jos bolje da kazem lepljivom zemljistu,u zetvenim ostatcima,itd itd.Mozemo nabrajati prednosti diskosne mali roman da pisemo,a prednosti raone jedino sto eto,neke cak vrede cenovno kao otpadno gvozdje maltene pa je svi mogu kupiti ...

Ja gledam samo kako nikne i kako rodi ostale trice i kucine me ne zanimaju

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Komforniji je rad s diskosnom, mogu da spremim njive mesec dana pre setve, i da posejem u takvu njivu, isprskam totalom. Raona (nodetka) mi trazi da spremim njivu par dana pre setve. Vremena imam sve manje. Naostreni su ulagaci na nodetki , ali jednostavno ako dugo stoji njiva spremna ona se slegne i nije to to. Uvratine pogotovo. Gde prodje tocak od traktora tu je seme od gore, ili tek zamaskirano sa 1cm suve zemlje. Nema od njega nista

Padne jak pljusak sabije teza zemljista,ja opet kacim spremac da bi nastavio setvu.Presevanje,opet spremac,a usevanje,nepostojece kod raonika.Zato mi je diskosna presevala i usevala kad treba,platim drugom i odradi.U delu atara gde je lepljiva zemlja,komsije seju diskosnim,ja sa raonom sedim kuci i cekam da se isusi zemlja dovoljno,posle nicanje pod znakom pitanja ili se nadam kisi.Jedini izgovor da neko hvali raonik je njegova cena i nista drugo,ili neznanje i tvrdoglavost da tipa posto on ima tu masinu u dvoristu,to mora biti dobro ne sme se priznati da je sr... obicno.Ja to sr... imam kuci i necu ga nikad hvaliti jer je sr... ,odrzavam je i cuvam dok je imam jer mi treba,a kad dodje diskosna ,ovo sr... ima da ide u oglase brzinom svetlosti,ili je bacim u cosak supe negde kao nuzna rezerva,posto ionako nema neku cenu,i wonder why :unsure: ...

Каже да плати да му посеје дискосна а чува раону.

Nazad
Vrh