Pneumatske sejalice za kukuruz

Ko radi oranje ,normalnu ,dobru pripremu za sjetvu , tipa sjetvospremac , germinator ,ili drljaca sa valjcima ,ili rotodrljaca i ima normalnu zemlju sto se kaze u prosjeku ,nema nikakve potrebe za diskosnom. Ko radi razne verzije redukovane obrade , konverzacijske , plitke obrade ili ima vanstandardnu zemlju ,tipa ritske , ilovace i slicno , onda diskosna .
U losijoj pripremi , brzoj , dal namjerno , dali silom prilika , po meni veca prednost od diskovnih ulagaca je sistem para tockova za drzanje dubine ulagaca koji rade na polugi ,tako da grudva sa jedne strane uopste ne dizr bateriju uvis .

Kolege potrebna mi je pomoc, primetio sam da mi baterije na sejalici ne stoje bas srazmerno,razmak je ok, sejem navigacijom, kako bi najbolje mogao namestiti da budu kako treba svaki sastav i svaki red,deluje mi kao da vuce u jednu stranu,a nzm odakle da krenem sa stelovanjem i merenjema da li od sredine baterija ili kraja ?

Meris prvo gredu i posle podelis na 2 i nadjes sredinu gde je.
Od sredine meris 35cm u levo i 35cm desno. I tu kacis 2 baterije.
Posle samo od baterije do baterije 70cm
Ako sejes na 70cm i imas 6 baterija.

Obrati pažnju da kod nekih sejalica raonik nije striktno na sredini kačenja cele baterije za gredu. Tebi je bitno da su ulagači simetrični oko simetrale grede (gledaš sredinu između kačenja za traktorske poluge).

Kolege potrebna mi je pomoc, primetio sam da mi baterije na sejalici ne stoje bas srazmerno,razmak je ok, sejem navigacijom, kako bi najbolje mogao namestiti da budu kako treba svaki sastav i svaki red,deluje mi kao da vuce u jednu stranu,a nzm odakle da krenem sa stelovanjem i merenjema da li od sredine baterija ili kraja ?
Proveri kačenje na sejalici, ako je na klin, da li imaš lufta između kugli. Ukoliko ima tu ti šeta sejalica, I treba platne ubaciti.

Svaka sejalica mora makar malo da vuče u stranu. Ako se sve fiksira i utegnu poluge onda će sejalica zezati navigaciju i stalno vući traktor u stranu. Treba raspustiti spanere na polugama i pustiti sejalicu da ide svojom putanjom kako je i gde je otpor vuče. Poseješ jednu mašinu, okreneš se i namestiš se na drugi prohod. Kreneš 50-ak metara. Izmeriš sastav. Ako je uži, naprimer 10 cm, znači da ti sejalica beži 5 cm u tu stranu ( 5 cm kad si išao prvi prohod i 5 cm kad si krenuo da se vraćaš). U navigaciji u podešavanjima priključka namestiš bočni pomak od 5 cm u tu stranu gde beži i rešio si problem. Eventualno još malo korekcije 1 cm gore-dole....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Nazad
Vrh