Pneumatske sejalice za kukuruz

Mislim da bi, ako bi osjetljivost bila pojačana, izlazila bi izvan granica, barem na ovoj kakvoj imam ja MC Dorado. Pomaže mi puno jer mi se recimo zna dogoditi zbog same zaštite sjemena da jednostavo iako je puna kutija prestane curiti na pločice pa mi odmah izbaci upozorenje kad nema više zrna na ploličici, iz tog razloga je dobra stvar, iako su oni limići tamo gdje curi crno postavljeni na zadnju rupu, odnosno otvoreni do kraja.

Ako ne letiš po njivi možeš i po ritmu blinkanja ledica uočiti koja baterija ponekad propusti zrno, ako ih bude više onda promeni boju i zapišti na momenat.

Ma ne bi pokazala 200 % . Ona ima senzor na tocku sejalice koji meri predjeni put i srazmerno tome broji broj zrna koji je ispaljen na tom predjenom putu. Ako se teocak ne okrece SVE STAJE.Ona ne meri predjeni put a samim tim tada ne meri ni broj zrna. Kada stanes na uvratinama i podignes sejalicu pusti sve i pokazuje da nista ne radi. Ali za to je potrebno 5-6 sekundi ili koliko vec kada stanes da reaguje (mozda je na nekima bolja osetljivost pa reaguju brze. Ali svakako u setvi to gde tocak poskoci nema sanse da registruje.

Moja kontrola ima senzor direktno kod ulagača i kontroliše da li zrno ispada iz setvenog aparata, ne kontroliše da li se točak okreće,
Sve u svemu ne bih se usudio da sejem bez nje, ove godine oko 10 ak puta mi se desilo da baterija ostane bez semena( neće seme da klizi u setveni aparat, malo se protrese baterija i ono se spusti dole )

@Mušovac H&L koju ja imam za brojanje zrna ,pisti jako brzo kad stanem na kraj njive ,sekunda je dovoljna,pisti par puta i onda prestane,tad imam nzm 20-30 sekundi vremena da se vratim u setvu,tj okrenem na kraj njive,inace onda krene da pisti beskonacno.Uglavnom njemu bi i tekako pomogla koliko sam razumeo koji je problem imao,pistala bi sto posto.
@MOMOSARIC Nema tu sta da razmisljas,nova ili polovna sejalica,pogotovo polovne,obavezno kontrola setve.Sad si imao ovakav problem,sledece godine mozda bude nesto drugo ....

Visak delova :)

asdsad.jpg
Sejalicu nosi Lovol?

Samo sam prve godine kada sam je uzeo bacao vestak sa njom i najebao. Sam radim nema ko da donosi ni da sipa + ide mnogo sporo i onda odustao od toga. Idem sad nekim drugarima da sejem po velikim brdima pa resio da skinem da je rasteretim bice lakse kinezu da je nosi.

Da Lovol radi sa njom.

I jos jedna prednost kada se skinu kutije a koju sam uvideo kada sam ih skinuo je da markiri mnogo mogu da se povuku ka sredini i onda joj se skracuje sirina za vise od pola metra.Ovde na slici jos uvek nisu povuceni.
Kasnije sam ih povukao i na slici se takodje moze videti koliko jos po gradi mogu ici ka krajnjim baterijama.

Sada u setvi na Nodet Planteru 2 mi spadne lanac sa pogonskog zupčanika na jednoj bateriji.Počne da pišti kontrola.Okrenem se i pogledam svi lanci se okreću.Nastavim još par metara,i dalje pišti jedna baterija.Stanem izađem i vidim da je spao lanac sa jednog zupčanika ali je ostao na onom oblom delu zupčanika.Tako da kontrola setve ipak dosta pomaže.

Da li moze Arma 854 da nosi i radi sa Ozdoken setorednom sejalicom,onom koja skuplja samo krajnje baterije. Sejalica bez depozotora za djubrivo. Radi li neko sa sličnom kombinacijom.

I ja sam mišljenja da bi trebalo da može pošto sa njom nosim Gungor zitnu sejalicu koja ima oko 1300kg prazna. Mogu da dodam jos 300 kg semena i to mu je plafon, 1600kg. Preko toga diže mu prednjinu.

Da li moze Arma 854 da nosi i radi sa Ozdoken setorednom sejalicom,onom koja skuplja samo krajnje baterije. Sejalica bez depozotora za djubrivo. Radi li neko sa sličnom kombinacijom.
Može bez problema.
Član Saša Matić radi sa 854 i šestorednom HMS kojoj se uvlače krajnje baterije. Pune kutije semena soje i depozitori za startno djubrenje, radi bez problema.

Nazad
Vrh