Pneumatske sejalice za kukuruz

Dukej možda se creva ,,skuvaju" u toku leta na vrućini?
To i ja mislim, pogotovo pod najlonom. Al' šta da radim, da ne pokrijem sejalicu pa da kisne opet nije dobro. Krov je rešenje, al' za sad je to nemoguća misija... Što se tiče položaja razvodnika na turbini, stara originalna creva su isto tako stojala pa se nisu presavijala, ovo plastično đubre je problem...

@dukej Evo kakva su creva kod mene na sejalici. Jako su fleksibilna, mislim da su ovo bužir creva
3568a84f495f2dd4b0f8ed14060ceec8.jpg

Danas posle 40 kj setve primetim šta mi pravi problem ...
20250416-085414.jpg

Iz Agrije su mi rekli da skinem nos sa te plastike i da sejem tako što sam i uradio. Koliko taj usmerivač utiče na preciznost setve u kukuruzu i suncokretu?
I zbog čega se ovo desilo? Nije na svakoj bateriji na dve baterije se desilo i na pločama su mešači iskrivljeni bili pomalo.

Problem na Maji:

Suncokret sa češljem

Desi mi se da seme neće da se spusti/iscuri iz kutije do ploče.
Samo nema semena na pločama a u kutijama ima semena. U jednom momentu sam primetio kako se seme slilo na dole.
Desavalo mi se sa različitim semenima.
Nisam nikad sejao bez češlja, nekako najvise sumnjam na njega a opetne znam moze li na Maji da prelije?

Hoće prelivati?
Nisam nikad imao ovaj problem, 5-6 godina.
Kao da je sipljivost nekako lošija.

Završio sam, al za sledecu godinu da znam

Drugar je uzeo češljeve od mene jer ga je prcala Majevica prošle godine samo tako u suncokretu.
Ove godine opet uzeo i jedna baterija ga zezala kao tebe pa su skinuli taj češalj i seju dalje.

Danas posle 40 kj setve primetim šta mi pravi problem ...
20250416-085414.jpg

Iz Agrije su mi rekli da skinem nos sa te plastike i da sejem tako što sam i uradio. Koliko taj usmerivač utiče na preciznost setve u kukuruzu i suncokretu?
I zbog čega se ovo desilo? Nije na svakoj bateriji na dve baterije se desilo i na pločama su mešači iskrivljeni bili pomalo.
Kako se manifestovao problem? Sruci seme na gomilu?

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

To ću videti kada nikne, nadam se da nije tako, uopšte nije malu površinu posejala, primetili smo da cima ploču ponekad u radu .

Nazad
Vrh