Pneumatske sejalice za kukuruz

Drugari hitno mi je potrebnan savet. Na nodet sejalici kako da naštelujem da mi sejalica (pri setvi kukuruza) baci 80-10 kg uree. Koji zupčanici su potrebni? Gde mogu da se nađu novi?

@North ARMY Problem markira rešiš navigacijom. :)

Je l' širenje baterija hidrauličko? Sa slike vidim da ima hidraulički klip, ali ne vidim da li je klip za markire ili za širenje baterija. Inače jako mi se sviđa sejalica.

edit: sad sam uvećao sliku i vidim da je klip za markir

Poslednja izmena:
@North ARMY Problem markira rešiš navigacijom. :)

Je l' širenje baterija hidrauličko? Sa slike vidim da ima hidraulički klip, ali ne vidim da li je klip za markire ili za širenje baterija. Inače jako mi se sviđa sejalica.

edit: sad sam uvećao sliku i vidim da je klip za markir
Nema para za navigaciju, znaci nema ni problema sa markirom. :)
Ima hidro gredu, to sam na staroj pravio i skroz dobra stvar je.

Treća godina uzastopno kako menjam creva pre setve jer ih zateknem presavijena kad je raspakujem iz najlona kojim je pokrijem. Nemam šupu za sejalicu pa mora da bude pod najlonom. Namestio sam neku prečku kako se najlon ne bi svojom težinom oslanjao na creva ali bez rezultata. Nije pomoglo ni bandažiranje creva sa starim prosečenim crevima, ni fiksiranje o prečke, prelomi se ma kako da ga zaštitim. Možda bi radilo i tako sa prelomljenim crevom (nije bušno), ali nisam hteo da rizikujem zbog 7m x 450 din/m.

ove godine sam prvi put morao promijeniti jedno crijevo na oltovoj, prvi vlasnik, 2004.godiste..i to mislim da sam ga ja čak malo nehotice razrezao/zarezao dok sam skalpelom rezao jednu spajalicu..uvijek pod krovom otkako je kupljena, tak da ostala 3 crijeva su još uvijek 'tvornička'
kolega ima isti problem, stoji vani pokrivena al svejedno svake godine mora mijenjati sva crijeva...nema šta već nije probao, osim da sagradi neku šupu za nju hah

@dukej Kod mene su creva za bužire na sejalici, stoje već par godina, ali moja je garažirana. Mogu ti sutra slikati kako izgledaju creva

Uzmite armirana creva. Ta creva su suvise plasticna, a moraju biti da se ne bi skupila od vakuma. Armirana creva su mekana, ali kroz njih je provucena "armatura" koja im ne dozvoljava da se skupe. To jest mogu da budu i usisna i izduvna. Ta creva su znacajno skuplka, ali traju jako dugo.

*Dukej*skini razdelnik na turbini i okreni kontra,izvodi da idu prema dole.Kod tebe creva idu od razdelnika prema gore.Slikaću kasnije kod mene kako sam rešio i nemam problema.Kod mene je pod šupom ali preko leta hvata sunce pola dana sigurno i nemam tih problema,menjao sam ih pre 6,7 god.ili napravi nosač u pravcu creva.

Nazad
Vrh