Pneumatske sejalice za kukuruz

Treba mi hitno pomoc pri podesavanju razmaka na sejalici nodet,ako sejem na 23.5cm onda treba da bude podeseno 5A ,ploca je sa 18 rupa,iliti gore srednji zupcanik dole prvi sa desna?

Evo šeme.
ffd7c8d84003b6aa20270b8253b7d3c8.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Molim hitno mi treba pomoc na nodet lanac gde se steluje gustina mi na gusce je na manje zupcanike i veliki je kako da ga skratim ne mogu da nadjem spojnicku nikako?

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Ma ne bi da kupujem dok stigne setva u toku samo mislite da je moguće da nema spojničku?

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Na nodetki jedna kandzasta spojka mi ima lufta, druga je dobra, je mogu samo jednu zamijeniti ili moram i drugu? Orginalne nodet spojke su na njoj zato pitam, jer ove zamjenske nisu iste..

Nebi trebao biti problem ako samo jednu zamjenis, bitno da su isti lancanici na obje

Raspakovao sam sejalicu od najlona kojim je zašuškam jer stoji napolju, i imam šta da vidim, creva prelomljena. Ne znam zašto, ranijih godina se to nije dešavalo. Creva su bila pričvršćena plastičnim vezicama za ovu poprečnu šipku (poskidao sam vezice pre slikanja), ali i pored toga nisu zadržala krivinu već su se prelomila. Pade mi na pamet da bi bilo zgodno kad bi postojali kakvi "lukovi" koji bi fiksirali creva gde se savijaju, nešto poput luka koji drži crevo za ispust vode iz veš mašine (na poslednjoj slici). Zna li neko da li tako nešto postoji ili kako bi to moglo napraviti?

IMG-20230424-104533.jpg

IMG-20230424-104545.jpg

DWH000UN-c8214ed0.webp

Kupi kvalitetnija,i neces imati problem, ovo je nesto jako mekano......iskreno,prvi put vidim, obicno se stvrdnu i popucaju.....

Sva su ovakva, nisam nigde video kvalitetnija creva u prodaji. Možda jedino od ovih zapadnih sejalica, al' ne smem ni da pomislim koliko koštaju kao rezervni deo...

Kupio u Rumi, plastometal, sive boje,drze bez problema......i na sijacicu prije ista stavio,prodao nikakvih problema a stajala vani,i jos imam pneumatsku na 44cm i ona ima ista i nema problema......

Ona fino nasjedaju kad se montiraju.....

A jednom sam imao neka koja su jako tesko isla gore,izgleda .i da su tvoja takva.....

@dukej
Prvo fiksiraj profilnu cev na turbinu neku tipa 4x2cm,zatim na nju fiksiras creva,ona sluzi da pridrzava creva.Tako je kod mene na Nodetki,imam samo ovu sliku dole trenutno.I ta creva kod tebe su takodje jako losa,ovo prvi put vidim da se ovako saviju,i ja sam uzeo creva mislim na vasaru u Debeljaci pre par godina,creva su veoma savitljiva,nema problema sa njima,moras i paziti da nema ostrih uglova ,tu na turbini to bas ne valja tako.Te 2 gornje rupe blokiraj,prebaci cepove od donjih,i koristi te donje izlaze,manje ce se lomiti creva.

https://postimg.cc/XrFG5WvT][/url]

Kod mene su trenutno sva 4 creva razlicita baš zbog tog "kvaliteta" pre par godina kupilo na vašaru kao sva da zamenim, ta nisu ni tu jednu sezonu izdržala ko svet sva..i pre tih i sad opet jedno crevo mi je od majevice mislim staro preko 20 godina sigurno možda i više ova promenim svake godine po jedno al to ostaje..

Nazad
Vrh