Pneumatske sejalice za kukuruz

@Dobrinčan 3 metra baterija iza traktora ,koja komedija ....mogli su jos duzu da je naprave,4m ili nista!!!.

Sve je to pod znakom pitanja.Ako se nastavi ovo sranje u Ukrajini ima da sejemo sve pod motiku.:haha:

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Ako mogu da dobijem odgovor ovde od iskusnijih. Naime, drugar koji mi seje Nodet-kom (4 reda) uvek mu b ude razmak između dve sejalice na 80 cm. Da li neko može da mi objasni zbog čega mu se to dešava. Seje uvek sa 558. Dakle ako imam sad 50 prohoda (ili ti 200 vrsta) to je 500 cm - dakle skor još 2 prohoda. To je po meni mnogo kad bi se preračunalo koliko je to biljaka, a kasnije manje u prinosu. Da li je tu problem oko štelovanja markera na sejalici? Ako sam uspeo da mu objasnim (po ovde vašim predlozima i savetima) da ide prvom brzom sa pločama od 22 rupe i razmak u redu je ispao baš onako kako sam i zahtevao i želeo. Ako može neka neko mi odgovori jer bih hteo i ovo da uradim bez ovakvih stvari. Hvala svima.

Ako mogu da dobijem odgovor ovde od iskusnijih. Naime, drugar koji mi seje Nodet-kom (4 reda) uvek mu b ude razmak između dve sejalice na 80 cm. Da li neko može da mi objasni zbog čega mu se to dešava. Seje uvek sa 558. Dakle ako imam sad 50 prohoda (ili ti 200 vrsta) to je 500 cm - dakle skor još 2 prohoda. To je po meni mnogo kad bi se preračunalo koliko je to biljaka, a kasnije manje u prinosu. Da li je tu problem oko štelovanja markera na sejalici? Ako sam uspeo da mu objasnim (po ovde vašim predlozima i savetima) da ide prvom brzom sa pločama od 22 rupe i razmak u redu je ispao baš onako kako sam i zahtevao i želeo. Ako može neka neko mi odgovori jer bih hteo i ovo da uradim bez ovakvih stvari. Hvala svima.
Ja imam spartac 4 reda pa ti skladni redovi ili kako se vec zove ja stavljam na 60cm,nek pomeri markire

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Dare znam da je neozbiljno. Ali ajde da je za mene to "mali" problem. A šta on sebi onda radi kad seje mnogo veće površine? Koliki su njemu gubici ne samo na kukuruzu već i na soji.
Matiću sve si u pravu. Odavno se već razmišljam da uzmem sejalicu i da radim sam sebi onako kako ja hoću. Potrudiću se da nabavim sebi jednu za narednu sezonu.

To ti je najjracionalnije rešenje.Činjenica je da nikada nećeš biti zadovoljan kako ti drugi urade.
Ovako seješ sam pa šta god zezneš i gde god kiksneš sebe ćeš da kriviš.

To je neki pajser koji nema osjecaja za posao, kako bi sijao po brdima gde cas sijacica bjezi na jednu stranu cas na drugu
Ja i kad sejem u brdu primeti se na spojevima u prva 2 prohoda, tu stajem i merim gde koliko treba da se podesi i posle na dalje sve bude tip top! Ko hoce da namesti kako treba sve moze ali ovaj ocigledno radi samo da uzme pare a na sta ce to da lici na kraju ne interesuje ga ocigledno..

Ono sto je sigurno je da moram da menjam sejalicu (IMT pneumatska 4 reda), isao sam u obilazak i sklopovi su katastrofa, suncokret ne znam kako je zafalilo semena, retko kad je uhvatila po 2 ali zato na redu fali koliko hoces (kopao sam, nema zrna) a kukuruza je preteklo jedno dzakce od 15ak komada sto je u startu oko 7% biljaka manje. Prolazim pored komsijine parcele i gledam milina kako je usejao, fali tek po neka biljka a razmak kao snajperom da je ciljao.. Jeste on daleko veci proizvodjac ali to nije razlog da delujem neozbiljno, mora nesto da se uradi po tom pitanju sto pre a prioriteta nikad vise.. :confused:

Moze kako hoces,pored markera da ide bar ako vec nece da ih nasteluje...
Nemarnost je veci problem.
Ti da se pobunis on ce reci ma ajde sta ti je to, 5-10cm, k'o da ti znaci nesto.
Zato volim svoju alatku da imam, picim kako god hocu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

@MIRBAN
Taj verovatno i ne zna da našteluje markire.Kad budeš na njivi i kad prođe prvi prohod sejalicom,ponesu metar i prilikom ulaska u sledeći prohod neka stane sejalicom tako da mu baterija bude na 70cm od baterije iz prvog prohoda a markir treba da ide između redova od točka po sredini.Tako i drugu stranu kada okrene sledeći prohod.Kasnije još samo fino štelovanje.

Ove kardancice za pogon baterije na olt psk jel se to moze nekako remontovati ili mora novo?

Kako?nikad jos nisam to radio. Pipce da izsecem pa da stavim srafove?

Nazad
Vrh