Pneumatske sejalice za kukuruz

Probaću kad se bude moglo u njivu, mislio sam da je neko to već probao pa zna može ili ne.

Kazite mi,za odredjivanje duzine markera kod sejalice,jel uzimate unutrasne dimenzije izmedju prednjih toxkova,sredinu tockova ili spoljne mere i gde gazite trag markera tada,pozdrav

Da li može Maja sa diskovima da useje u trag od traktora koji je ostao od bacanja đubriva( trag od 558), rađeno je po suvom. Razmišljam da smanjimo jedan prohod, svakog dana kiša odosmo u maj.
Sada sam prvi put sejao sa njom i kada izlazim iz njive na put ona i tu useje u tvrdo.Tako da po meni može to da seje po tragu bez problema.

Koliko bi nodetka mogla najbrze da seje, ako su uslovi ok, utegnuta sejalica, dobro spremljena njiva, itd? 9km/h?
Znam da setva nije za jurcanje i slicno, pitam hipoteticki, jer da sam sejao brze do sad bi i zavrsio, a imam i jos neke obaveze, sve mi je na stand bay-u

Meni jedan kad je sejao usluzno sejao je sa 539 skoro pun gas u drugoj brzini, ludilo. Nemam pojma koliko je to km na čas ali je dosta brzo.

Poslednja izmena:
Ili kupi modernu sejacicu pa mozes piciti i 20 km/h a ako ne onda bolje ici malo sporije da posle ne kukas da nije bacalo seme kako treba

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Meni je jedan uslužno sejao sa IMT-om 560 (ili 565, ne sećam se bilo je davno) drugom brzom, ne znam koliki je bio gas al' je bilo baš brzo. Sejao je ispod cene, tako je radio par godina drugaru i nije bilo nekih problema pa sam i ja pristao da mi poseje jednu njivu blizu tog drugara. I stvarno, sklop je bio dobar, a za razmak se ni ne sećam.

Ili kupi modernu sejacicu pa mozes piciti i 20 km/h a ako ne onda bolje ici malo sporije da posle ne kukas da nije bacalo seme kako treba

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Колико се сећам код вас у селу је била нека нова сејалица што је сејала 20+ км/х, али да се баш и није прославила када је кукуруз никао било је подоста разочараних њеном сетвом.

Nisam ni mislio na te od 20km, to je za neke price
Ja sam sejao 7km
Al npr kad sam kultivirao sa rusom, isao sam 10.5km/h i par njiva dalje lik seje sa istim traktorom, sejalica matermac, i idemo isto, bas cu pratiti kako ie kod njega
Ja kad bi isao 9km, puna kapa, sto mi je i montoja predlozio sa drugim plocama

Мислим да олт нодет око 6,5-7км/х кад је сејалица утегнута она штепа као сингерица...ово причам из искуства сеје она и са већим брзинама али брља...

Pozdrav, ima li neko tablicu za imt sejalicu ploce od 22 rupe?

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
U uputstvu za rukovanje za IMT pneumatsku kod mene postoji tablica za 18, 24 i 72 rupe. Ako ti nesto znaci mogu ti to slikati pa da radis proracun za 22 rupe. Ja od sledece godine planiram da predjem na 27 rupa mada i sa ovih "default-nih" 18 kako sad radim ide to 2. brzohodnom sa IMT 558 jako fino kad je lepo spremljena njiva.

Nikad nisam sejao 2 bh, plasim se da ne bude neko cudo kad pocne nicati, ovako polako ali sigurno
Ako zurim, u 1 bh stiskam gas do kraja, kontrola mislim tad da pokazuje 7 km/h

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh