Pneumatske sejalice za kukuruz

Sa kojom brzinom ides u setvi suncokreta i kukuruza, mislim sa kojm brzinom si zadovoljan sklopom?
Ja sam je poterau u suncokretu 7-7,5kmh videcemo sklop kad nikne na sta ce liciti, ako nikne
Vozim je od 7,2 do 7,9km/h prosle godine kukuruz i suncokret ima mala ostupanja ali nije to neki problem uglavnom je tu oko setvene norme. Imao sam nodet pre toga niski setveni aparat nevidim ja tu neke velike razlike u rasporedu zrna a kazu da je neprecizniji visi setveni aparat. I nodu sam vozio do 8km/h.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Koliko dobro diskosne Majevice (Nodet Planter 2) održavaju zadatu dubinu setve? Pretpostavljam da je zbog prednjih nagaznih točkova bolje kopiranje tla?

Mrtvi teret, siroki nagazni tockovi i dobro drzi dubinu.Usput drobi svo busenje preko kog predje,tako da se ne moze desiti da busen bude iznad biljke pa da se pati da nikne.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ja sam sejao rusom sedma kornjaca na 1000 obrtaja motora i kardana.
Trosio mi u proseku 1.6-1.7L/kj sa cetvororednom sejalicom.

Manje trosi nego 549 u setvi da ne kazem duplo manje.

On treba da ima tri para izvoda.
Има. Али 2 су напред. Вероватно је спровео назад.
А ви што идете 6 зец и 7 корњача да није то мало брзо за сетву? То је 10 и мало јаче на пола гаса.

Ja sa mtz 820 idem 6 zec kardan 1000o
Motor od 1200-1400o
Koji ti je pod pritisak na tim obrtajima?
Meni je n 1000 motora oko -50 , ako odem na 1200 obrtaja onda je -80 sto je previse.

Stoji mi optimum tj zeleno polje od -40 do -60 na sejalici

Sedma kornjaca na rusu na 1000 obrtaja je 5km/h. i sporija je od seste zec.

Nema 82.1.
Ja sam morao jos 3 izvoda da izvucem. Sad imam 5 nazad,2.5para
Ја сам имао назад 1 пар а извукао сам још једно црево тако да сад имам 3 напред и 3 назад тј по пар и по.
Само сам продужио црево које је ишло напред.

Nazad
Vrh