Pneumatske sejalice za kukuruz

Široki su oko 5,5 cm, lepo to po meni radi slična je to širina kao kod kuna kod onih novijih metalnih točkova.

Sent from my moto g(6) using Tapatalk

Evo kako je kod mene odradeno.
9640f7070aa5a98a0a0202b37c6dfe19.jpg
83cbb4b31e75e343d6f923d927d3ef3f.jpg
5328f27930990e07c2e4ce642282e9a2.jpg

Sent from my moto g(6) using Tapatalk
U ovom slucaju nema sirenja i skupljanja tockova?

Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока

Dragane, jel ova tvoja sejalica veštak razbacuje po celoj širini traga sejalice (4,2 m) ili spušta pored redova gde ide seme, sa obe strane reda ili samo sa jedne, kako je to urađeno?

Jedno pitanje, jel' radi OLT, odnosno ima li da se uzme nov psk4? Koliko znam, i koliko sam ovdje citao OLT je kaput, ali cujem danas covjek porucio novu sijacicu preko neke firme ovdje, a distribuira ih Agrokop iz Kobatovaca.

radi olt punom parom..... sijačica nestignu napraviti koliko se traže, bio kupiti visoke kutije za sjeme, komad s poklopcem 55€.....

Probao danas da vidim hoce li podici

Dize lagano, cak i kad ga ugasim drzi je u vazduhu 10 min.

Napred mogu rukama podici traktor.
Verovatno bi moglo sa tegovima ali bojim se za zadnji most, pretesko je to za njega.Pogotovo kad bi cimnulo u transportu.
A i ovo je max dignuto sa dignutim baterijama, sto je prenisko.
d74b3c72b38d48759eccb18ad8e920c0.jpg

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Radi, ali mislim da to više nije Olt, drugačije se zovu. Uglavnom po meni preskupe usporedno sa turskima koje su po meni sad bolja kupovina...

Nažalost digli su cijenu jako.
Možda budem sijačicu uskoro kupovao.
Pa sam gledao turci najeftiniji e sad kakve su nez.
U čemu je razlika sakalak i ozdoken.
Ove prve nema dva reda a ove ima.
Glupo mi radi malih parcela i uskih 4 reda

po meni najisplativija kupovina polovne dobre, plus da se malo uredi...... nedavno sam uzeo jednu povoljno, sredio reduktore, nagazne točkove potokario na specijalu i stavio nove umetke raonika..... doslovno greške nije imala..... prodana za 1800€.....a može stati rame uz rame s novom, još je i nijansu bolja, jer je imala gredu stare proizvodnje koja je deblje stjenke materijala od nove..... a nova je oko 5500€, ako se dobro sjećam

i sada sve prave sa ovim tipom kutija

free image upload

Poslednja izmena:
Samo će mi novo u obzir doći radi povrata dijela love.
Tako da niš polovno neću.
A i polovne sijačice su lutrija.
Većinom su loši sklopovi i nije to posao.

nemožeš tako pričati, imam sijačicu iz 1991g.....olt psk 4 reda, radi odlično.... i što će bolje nova napraviti od mje, NIŠTA...... jedino ako paru dobijaš od nekog natječaja, pa ideš na novo.......ili siješ 100-150kj s njom..... bolje za razliku novca zemlju kupiti.....

Neznam nagledao sam sesvega i svačega jedino je gaspardo zadovoljavajuće posijao.
Ovo drugo nema raspored i ne jednako nicanje.
Kao da siju mehaničkom.
Pa zato nebi polovnu novo je novo.

Cekaj, tvoja je ta sejalica ili gazda te sejalice nije umeo da je reparira?
Koliko sam ja shvatio nije tvoja jer ti i nemas sejalicu a znas filozofirati kako samo Gaspardo je sejalica koja bi zadovoljila tvoje zahteve.
Malo se urazumi i shvati da je pametnije imati nesto tvoje cime bi mogao posejati pa makar kakva bila jer uz malo zalaganja i nekog dinara ulaganja i u bilo kakvu polovnu dobio bi jedan mnogo veci plus u odnosu na to sto nemas tvoju.
Ne platititi nikome ili moliti za uslugu i na kraju ici i posejati onda i onog momenta kad ti se prohteva znaci mnogo!

Nazad
Vrh