sale ratar
Član
I možeš posle da je baciš, nije to nimalo jednostavno razbušivati a da nepričamo o bušenju novih rupa, ako ćeš da razbušivaš veće rupe prvo kupiš što kvalitetniju burgiju, ploču staviš na ravno (po meni ravna daska) i stani nogoma na nju da bude što više fiksirana za dasku i leži ravno i sa manjim obrtajima (ako može bušilica) samo koliko pritisne bušilica (eventualno blagi pritisak mada ako je dobra i kvalitetna burgija prođe lepo i bez pritiska) razbušiš rupu, ako vršiš pritisak na ploču tokom bušenja hoće da se deformiše i onda se sredina ugiba i bude ovalna i pitanje kako će ležati i dihtovati na tarnom prstenu (diht plastika).Kad završiš razbušivanje onda bi trebalo oboriti ivice na rupama gde naleže seme a to možeš sa većom burgijom (opet da je oštra i bez velikog pritiska i da ploča leži ravno), primer ako si razbušio na 5mm rupu onda sa 8-9-10mm burgijom oboriš ivicu da bi seme moglo lepo da sedne u rupu. Nije to baš jednostavno samo mora polako i strpljivo i može se to uraditi, ja sam tako to odrađivao sa onim što sam imao od alata i stekao sam malo iskustva posle par deformisanih ploča dok nisam video gde grešim.Jedan mi je pricao da je busio ploce iz ruke, da li je tacno ne znam.
Ja bih pokusao, kilner, pa polako busilicom.
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Nego imam 6 ploča sa 18 rupa i 5mm otvorom (neznam ko je proizvođač) i 4 ploče sa 18 rupa i 5,5 mm otvorom majevicinih (iz 2003g) višak i to bih prodao ako nekom treba a videću i slike da postavim u odgovarajućoj temi.