Pneumatske sejalice za kukuruz

Jel neko uzimao delove od firme Plastometal iz Rume? kakvog su kvaliteta? prvenstveno pitam za ploce i alu. delove.

Mi smo uzimali ali plasticne delove. Izuzetno su kvalitetni. Ne znam da li ti nesto znaci, ali Agrija od njih uzima sve plasticne delove za prvu ugradnju u sejalice.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Osovinica metalna a zupcanik plastican

Kakva su vam iskustva sa ovim, do sada sam uvek nailazio na osovinicu+zupcanik sve metalno?

Poslednja izmena:
Osovinica metalna a zupcanik plastican

Kakva su vam iskustva sa ovim, do sada sam uvek nailazio na osovinicu+zupcanik sve metalno?

Ovo jos nisam video,ali recu ti poucen mojom pricom...Cale i ja smo remontovali Oltovu pre desetak godina i vecinom ubacivali nove zupcanike(koje smo kupili na vasaru)naravno zavrsili i setva pocela...kad u setvi jedna baterija ne seje...otvorimo poklopac,gledamo sve stoji,svi zupcanici ok,ali nesto nije dobro...posto je,kao i kod tebe na slici-jedan deo osovinica,a drugi sam zupcanik-pocelo je da se okrece jedno u drugom,a ne vrti plocu...tada smo sve takve delove povadili,i ubacili izjedna...i od onda kako koji zupcanici stradaju,stavljamo sve metalne(i ona dva konusna),i za sve ove godine pokazalo se bez greske.

Do sada sam koristio ovu kombinaciju ,

Zupcanik skroz metalni, a konusno tanjirasti plastican, mada se razmisljam da nabavim negde da i konusno tanjirasti bude metalan.

Kod mene na nodet sejalici imam plastični konusno-tanjirasti zupčanik,takvu sam kupio pre 6-7 godina a do sada nisam ništa menjao u aluminijumskom kućištu, a mislim da su joj fabrički...Bitno je da zupčanici dobro naležu jedan na drugi...

Tacno kad je lepo uzubljenje sve ide. ja nekad i dostelujem uzubljenje kad se pregleda pre sezone, pa polovni nastave ici.. mada nije losa opcija da su sve metalni. Mozda bi rok trajanja bio duzi, jer kako sam primetio plasticni pojede metalnog mozda da su oba metalna bi islo duze.. ili ako sad vec ima i ovaj plasticni da ce plasticni par duze trajati.. neznam treba sve probati.

Jeste tako je u originalu, samo kad ode neki od ova 2 dangubim dok popravim, a da su 2 metalna, to bi trajalo(moje misljenje, nisam probao ) , i onda bi najslabija tacka bila ili cigara ili onaj plasticni u gornjem kucistu, a to se bas lako menja

To je vec uradio prethodni gazda sejalice, tako sam sejao prosle godine i on nekoliko godina u nazad ali ipak mora sad da se zameni.

Da li neko zna i da li je neko remontovao nodet sejalicu (sa plastičnim kutijama i sa pogonom na lance tojest noviji tip poput majevice) koju je kopirala majevica tojest da li delovi za remont pašu od majevice ili ima razlike?

Nazad
Vrh