Pneumatske sejalice za kukuruz

Hm...da,taster od vrata autobusa ako se ne varam?gde si zakacio na markiru sajlu i da li digne do kraja?neko je koristio cini mi se i obicnu slavinu,ili to bese bas pneumatska slavina...javice se jos neko verovatno...

Jeste taster od vrata autobusa kada se pritisne jednom podize jedan markir a drugi markir spusta dole.Visina koju podize markire ovi moji klipovi je oko metar mozda malo vise.E sad ako hoces do kraja da dignu moraces neke nosace klipa blize markiru da pravis i mala pomoc da moras paziti na klip da ne vuce iz mrtve tacke jer tezi markir ne verujem da bi ovaj klip podigao.

Ja sam na mojoj Maji odradio samo sa jednim vazdusnim klipom koji je dvosmerni i tim tasterom od od otvaranja i zatvaranja vrata , idu samo dva creva u klip a u razvod idu dva plus napojni iz boce . Jednostavno principom poluge samo sam produzio hod klipa da moze da dovoljno podigne markir. Nedostatak je taj ako da jedan mora biti spusten ili da rucno izadjes iz traktora i da ga osiguras. Koristim ga vec dve sezone bez greske i zadovoljan sam. ako treba skica mehanike nije problem rad samo pomoci. Hteo sam da radi na struju al ti tasteri su na 24 v.

Zna li neko gde mogu da nadjem kutije za seme za nodetku (olt),a da nisu ove iz male privrede,posto nisu ni za ocin?!Cim malo preletis preko rupe,posejes ga na put.Ako neko zna gde ima i original nodetove,uzeo bih i njih,pa paskario i plastificirao.Ujedno me zanima da li neko zna i gde se mogu naci oni nastavci kutija za setvu soje?

Postovane kolege imam jedno pitanje za vas jer se ja pored ratarstva bavim i proizvodnjom proizvoda od gume a svugdje je isti problem, para nema ni tamo ni vamo.
Razradjujem proekat izrade polupneumatskih tockova za nodet sejalice po sistemu da se na starim sejalicama skinu stari metalni tockovi a nabace novi polupneumatski bez ikakvih drugih dorada.
Sistem bi bio sa dva uza gumena polupneumatska nagazna tocka koji bi menjali sadasnje metalne.
Koja bi bila prikladna cena po bateriji da svi budemo donekle zadovoljni.
Kao sto svi sada znamo sada je sa sirokim nagaznim tockom cena oko 150 eura.
Nadam se da cete pomoci iskrenim odgovorima .Hvala

slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
Stigle nove kutije danas ...

Tako Saricu,guma bi bila polupneumatska a zamena za metalne bi bila jednostavna,samo izvadis bolcnu skines metalni tocak i nabacis polupneumatski sa felnom.Zelim da to bude cenovno pristupacno svim poljoprivrednicima ,na nivou kine a ja da mogu da radim da mi se bar malo isplati.Garanciju bi dao 2 godine minimum i zamenu u roku 24 h mada za to nece biti potrebe jer imam tehnologiju daleko bolju od onog sto se moze naci na trzistu.

Grubo rečeno , jedno 30-40e po bateriji bi bilo prihvatljivo ako je kvalitetno i ako se vi uklapate . Jel bi "gume" bile izmjenjljive ? Idealno bi bilo da tip točkova može brzo da se zamjeni zavisno od uslova , tj vlage zemlje . U vlažnijoj zemlji ako mora da se sije dobro bi bilo da jedan točak bude ovakav a drugi "kandžasti" da se spriječi bočno sabijanje zemlje i stvaranje pokorice .

Nazad
Vrh