MONTOYA
Član
Ja sam video klasičnog nodeta sa diskom slično kao na maji
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Po meni je disk bolji i tu nema price, podesis dubinu i kraj, dva diska ostri kao zilet plus tezina baterije, otvara brazdicu i u putu bez problema (letnjem,njivskom) naravno, ne asfaltnom! To je ono sto sam ja video!
Kad je vlazno dole i moja sa Agrija sa raonicima cupa i lepi zemlju, i jos isti zapusi!Osim ako imas neko "lepljivo" zemljiste koje diske cupa i pravi nepravilnu brazdicu.
3800evra je bila u martu meseci klot bez depozitora i ostalih zajebancija!Imam negde predracun sto su mi poslali pa ako ga nadjem cu ga okacim!Posto je sada nova Majevicina Lara cetvororedna, bez depozitora za vestak ?
@daner
Kod mene se pokazalo da Gaspardo sejalica trazi dobro nastelovan noz koji ide ispred diskova. Kada baterije ne mogu da postignu zeljenu dubinu zbog pripreme, vlaznosti i kvaliteta zemljista onda se pribegava dodavanju dodatnih opruga koje pritiskaju bateriju ili pak opruge koja ima mogucnost stelovanja pritiska baterije na podlogu. To sve lepo stoji u prirucniku za tu sejalicu.
Sto se diskova tice, vlazna i lepljiva zemlja hoce da se lepi za njih i ponekad je potrevno nositi spaklu na njivu radi ciscenja ali to je jako redak slucaj.
Aj nemoj lupetati da ti se neko smeje.Ja znam samo jedno, a to je, da smo pre gaspardo imali bekericu, sa gaspardom nam se prinos povećao i do 30 %...