Dukej i kod mene se tako praktikuje.Svaka ploča ide na svoje mesto,nema mešanja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kukuruz je zeznut, jer kad uhvati vakuum vrh semena onda ponese po 2 semena. Ja podesim tako da vise ima mesta sa po dva semena nego da nema nijedno. Najbolje ces posejati okrugla semena (soja, repa), kukuruz koliko god se trudis nema sanse imati tako dobar raspored. Najbolje je da jedan vozi sejalicu, a drugi u hodu da podesava skidace. Na taj nacin ces imati najbolji moguci raspored. I naravno kad menjas hibrid opet moras da podesavas, jer ako je drugacije seme nece raditi dobro.Da kukuruz sijem.
Skidace sam podesavo(bar tako mislim).Desava se da hoce negdje i po dva zrna da ulovi a negdje nema nijedno to me zbunjuje.
Kukuruz je zeznut, jer kad uhvati vakuum vrh semena onda ponese po 2 semena. Ja podesim tako da vise ima mesta sa po dva semena nego da nema nijedno. Najbolje ces posejati okrugla semena (soja, repa), kukuruz koliko god se trudis nema sanse imati tako dobar raspored. Najbolje je da jedan vozi sejalicu, a drugi u hodu da podesava skidace. Na taj nacin ces imati najbolji moguci raspored. I naravno kad menjas hibrid opet moras da podesavas, jer ako je drugacije seme nece raditi dobro.[/
Primjetio sam danas prilikom sjetve da i velicina i oblik zrna utice na kvalitet posla.Cinimise da kad je sitnije sjeme kukuruza znatno bolje radi, skoro savrseno a kad je krupno situacija se znatno pogorsava.
Znaci da je "normalno" da poneka rupa proleti prazna???
Markeri mi se naj vise svidjaju lepo crtaju kao olovkom a za lezajeve je jos rano
Ovako i ja radim samo što nemam asistenta,namestim obrtaje,podignem mašinu i rukom okrećem točak tada podešavam skidače.Nije normalno
Najbolje da voziš malo u nižoj brzini a na istim obrtajima,na koji bi vozio redovno,a asistent u hodu da šteluje skidače,za svaku partiju semena posebno
Brat je kupio novu Agriu pre 3 (ili 4) god. Ove sezone je morao da menja ležajeve na turbini.