Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dva metra,valjda.Od FAO grupe zrenja zavisi dubina i bujnost korena.Samo kasnije grupe razvijaju korenje do dubine dva metra (FAO 600 i 700),dok ranije (FAO 400 i 500) nemaju toliki koren.Tu ni nauka nema jasno definisan stav.
Ja ove god. ima bas svasta pa cemo videti na jesen.Na 15 ha u tri parcele odem pocetkom marta i bacim 3 x 16 Ruska. Kise, poplave, kasna setva i presevanje. Ima svega .Trava isterala zbog tih uslova itd. Imam takodje bacano depozitorima 300 kg 3x16 i tu je trenutno dobro.Ima sto sam bacao pred setvu rasipacem isto 300 kg ali je ipak malo losije nego ovo sa depzitorima. Valda mu je blize i pre ga napipa.
Takodje sam dozivljavao da bacim pokraj reda depozitorim i nema dovoljno kise kao za inat.On cuti, pustio zilice oko tog djubriva i ceka da ga usvoji a nemoze ,i u tom cekanju doceka i avgust sa plitkim korenom.
Ovo za ustedu se neslazem .Ako si bacio dovoljno dali u trake ili po celoj povrsini on ce njega da iskoristi. I djubrivo se krece kroz zemljiste.Kuk pruza zile do 2 mm.
Mada kada radi usluzno svi hoce u sejacici. Kazu da je dovoljno 300 /350 kg po ha. nekog kompleksnog a rasipacem bi trebalo kazu 500 kg. Zasto to tvrde i na osnovu cega neznam .Napominjem da niko od njih neradi nikakvu analizu.
dupli disk kao ulagac djubriva, ide 5 cm pored reda i 5 cm ispod dubine setve ... u kukuruzu idem bez osnovnog djubrenja, samo predsetveno urea i startno djubrivo u setvi ... lane sam koristio kao startno 130 kg/kj mesavine NPK 15:15:15 i 180 kg/kj ureje predsetveno, na najlosijoj parceli koja je na visljem terenu i posnijoj zemlji, gde ima dosta bele zemlje je bilo 4800-5200 /kj suvog zrna, a na najbljim parcelama 6500 /kj suvog zrna. Na toj istoj parceli sto sam prvu spomenuo imam i ove god. kukuruz pa cemo videti rezultate. Ove godine sam isao predsetveno sa oko 200 kg ureje/kj i 85-90 kg/kj Eurofertil plus 35 NP 15:20 u trake, http://www.stovet.rs/djubriva/?prod_id=100000301882
Najbolje ti je da je rastavis.Drustvo da li moze Nodetka 4 reda da se preveze u auto prikolici dimenzija 150cm (plus moze da se spusti zadnja stranice i dobija se ravan pod 180cm) i sirine 150cm....
Prikolica je izuzetno jaka ali neznam hoce li te dimenzije biti dovoljne da u nju stavim Pneumatsku sejalicu??? Hvala unapred...
Najbolje ti je da je rastavis.
Izvuces cetvrtke i imas da skines 8 srafova M14 + turbina,piramida i crtala.
Stavis prvo gredu dole,sve poslazes preko nje i cao.
Verovatno i moze da udje u prikolicu,ali jedna baterija bi ti se oslonila na tu stranicu,a druga bi virila napolje.
Najjeftinije ti je da je raskupusas i ne razmisljas da li ce se baterija iskriviti ili sejalica ispasti.
To onda staje,samo ces morati da skines kopirne tockove na baterijama.Moja greska druze... Duzina prikolice je 280cm sa otvorenom stranicom a sa zatvorenom zadnjom stranicom je 250cm!!!! Pogresio sam kad sam napisao...
Sta mislis moze li kompletna stati u tu prikolicu??? Ili moracu da je rasturam.... Koliko je ona teska otprilike??? Prikolica je bas bas velika...