Pneumatske sejalice za kukuruz

Za 1000 evrica bi slusao mitraljez i kad spavam a ne samo kad podignem sejalicu :osmeh:

Majstore ''nagnuo'' sam turbinu nadole ali treba jos da bi se mitraljez izbegao, ali konstuktor to nije zamislio da moze bas toliko....
Možda nije sejalica u libeli - produžen toplink
Sejem na 1000 obrtaja kardana - 1500 obrtaja motora, na uvratinama na leru dižem skroz,al nemam mitraljez,možda ti kratak kardan pa se raziđe više nego što bi smelo kad podigneš skroz??

Možda nije sejalica u libeli - produžen toplink
Sejem na 1000 obrtaja kardana - 1500 obrtaja motora, na uvratinama na leru dižem skroz,al nemam mitraljez,možda ti kratak kardan pa se raziđe više nego što bi smelo kad podigneš skroz??

A mozda mi se malo vise digne nego tebi..... msm hidraulik :ppozdrav:

http://www.mikron-doo.rs/kardani_standard.html
Hteo sam da kupim širokougaoni kardan alikošta 750 evra i nemaju za sejalicu nego sledeći po veličini i onbi odgovarao npr za presu. Razmišljao sam za naginjanje turbine ali svaki kardan ima dva kraja pa tako ostaje da lupa onaj deo na izlazu iz traktora. Možda se on manje čuje od onog do turbine, ali on ostaje podjednako izlomljen.

Walterscheid nije sigurno, veruj na rec. Kardan od 120 cm kosta oko 250 do 300 evra, obican. Ali uverio sam se da vredi svaku paru, imam ih na crvenoj masini.

Mogućo,na 9006 kad podignem skroz,krajevi poluge su 105cm od zemlje,ali imam produženo kačenje,pa je sejalica udaljenija od traktora,jer sam deb'o,pa da mogu ući između depozitora za đubrivo i zadnjeg točka traktora :haha:

Kad sejalicu nosi veći traktor nema problema
ali kad nosi npr. IMT 539 beker sejalicu tu turski kardan prsne za sezonu a možda i pre
traktor nizak a mora da se sejalica visoko podigne

Kad sejalicu nosi veći traktor nema problema
ali kad nosi npr. IMT 539 beker sejalicu tu turski kardan prsne za sezonu a možda i pre
traktor nizak a mora da se sejalica visoko podigne

Gresis.... ja nosim sa belarusom 820
Visina dizanja je presudna... npr kad podignem skroz koliko moze cuje se da cuka, spustim deset centimetra dole i stvar je resena. A i u pravu je, Mindjusar zavisi od toplinga koliko je produzen.

Zektor,ti grešiš
zna se kako stoji topling na sejalici i on se ne usklađuje s kardanom nego s položajem raonika
smem da se kladim da nodetka zakačena za belorusa može sasvim dovoljno da se digne da ne rastura kardan
ja sam nosio nodetku sa 577 i nikakvih problema nije bilo,dignem je ne smal do kraja
ali na 539 već hoće da lupka kardan ali podnošljivo

Možda na brežnjevu toplink da prebaciš u skroz gornju rupu,kad dižeš manje će naginjati sejalicu napred

Sta ti je to? Mislis na piramidu od sejalice?

- - - - - - - - - -

Zektor,ti grešiš
zna se kako stoji topling na sejalici i on se ne usklađuje s kardanom nego s položajem raonika
smem da se kladim da nodetka zakačena za belorusa može sasvim dovoljno da se digne da ne rastura kardan
ja sam nosio nodetku sa 577 i nikakvih problema nije bilo,dignem je ne smal do kraja
ali na 539 već hoće da lupka kardan ali podnošljivo

Nemoj da se kladis... :osmeh:

Čini mi se da sijača mora stajati paralelno sa tlom,pojedine n.p.r Olt imaju sa strane i "aparaturu" za ravnanje.Tako da obaranje prema dole tj. skraćivanje treće poluge ne pije vode.

Mislite da ne stoji vodoravno??????? Nisam ja prvi put u traktoru pa da ne znam da ima visak koji treba postovati.
attachment.php

Topaloviću lepo si je stredio ali po meni je greška što si ostavio prednje kopirne točkove
za kukuruz su bespotrebni a kada je loša priprema mogu da naprave kontra efekat i veoma neravnomernu dubinu

Nazad
Vrh