MOMOSARIC
Član
Sve je bitno dabome , malo il malo više , al u sijanju je ipak najbitnija ujednačena dubina .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
mi imamo agriu i td4506, sejemo drugom brzinom, na 1700-1800obr/min, u cene nisam upucenprijatelji interesuje me imam sejalicu majevica 4 reda i torpeda 4506 kojom brzinom je setva najbolja,1 ili 2? naravno 540 obrtaja na 2100rpm. hvala vam koja je cena setve kod vas usluzno? kod nas je 80 din po aru
Cesalj obavezno kod setve suncokreta.Pozdrav!
Zanima me ako neko ima majevicu sejacicu tip maja, da li koristi cesljeve tokom setve suncokreta I kojeg promera su rupe na plocama.
Elem, imam problem u setvi suncokreta da jednostavno na kratko ploca ostane bez semena, kao da izgubi pritisak, I posle par metara nastavi da seje. Recimo ove godine nisam imao problema kad je seme suncokreta bilo sitno, ali sa krupnijim semenom je bilo problema. Kukuruz seje bez greske..
Cesalj obavezno kod setve suncokreta.
Rupe na original plocama,sto sam dobio iz fabrike su 2.5mm.
Mislim da bi dobra modifikacija na pneumatskoj sejalici bila ugradnja istosmjernog motora koji bi vršio pogon turbine. Kao izvor napajanja koristila bi se instalacija traktora, eventualno bi se mogao ugraditi jači alternator sa tim da bi akomulator traktora preuzimao dio napajanja kada je motor na manjim obrtajima i alternator prizvodi manje struje. Na taj način bi se dobio stabilan podpritisak i izbjegla mogućnost da dodje do spadanja sjemena sa ploče ako se broj obrtaja motora dosta smanji (pri zaokretanju npr.). Upravo sam gledao neke snimke no-till sjetve kukuruza i vidio sam da neke sejalice imaju elektromotor kao pogon turbine. Mislim da bi se to vrlo jednostavno moglo ugraditi na bilo koju sejalicu a kao pogon bi mogao da se uzme neki jači motor sa ventilatora automobilskog hladnjaka i poveže remenicom i remenom. To bi bilo posebno zanimljivo onima koji dosta siju ili rade i uslužno na manjim parcelama gdje ima dosta okretanja ili rade na brdovitom terenu gdje je okretanje svakao nezgodno.