Pneumatske sejalice za kukuruz

Topaloviću lepo si je stredio ali po meni je greška što si ostavio prednje kopirne točkove
za kukuruz su bespotrebni a kada je loša priprema mogu da naprave kontra efekat i veoma neravnomernu dubinu
Sistem baterija je na klackalicu tako da oni moraju da idu ...

Kako kad dižete sijačicu u okretanju na kom gasu je onda i kako se ponaša kad povučete ručicu gore.kod mene je dvoredna Olt sa košem za đubar i kad potegnem ručicu hidraulike na 1300 obrtaja sijača skoči toliko da svi poklopci spadnu sa nje i otrese zrno.

Da li moze Imt 539 da okrece hidraulicne markere na sejalici??? Znam da prilikom kipovanja njegove poluge odu prvo skroz do gore pa pocne da kipa ako tako bude radio i sa markirima onda se ne isplati ni doplacivati za hidro markere..???

Ili za to treba da se doda nesto na traktori kao onaj razvodnik sto neki imaju za bocnu kosacicu???? :sta:

Ako nije veliko opterecenje prvo ce pokrenuti klip za markere, znaci tamo gde mu je manje opterecenje tu ulje prvo ide.

Znaci nemora da znaci da ce prvo skroz podici poluge kao kad kipam bunker od beraca ili prikolicu... Tad mi obavezno poluge odu SKROZ gore pa pocne bunker ili prikolica...

Zato sam mislio kako bi to izgledalo sa sejalicom da je podigne prvo skroz gore pa pocne markere da okrece....

Ciro ja skidam poluge kad berem, jer mi dugo da cekam da ih digne pa da kipuje, jer su poluge teske pa spuste ruke stalno dole, ovako kad kipujes prvi put ruke ostanu gore i posle brze kipuje.A za sejalicu ne znam kako bi radio, mora da se proba.

@SasaK jel upitanju IMT traktor?Ja kod mene podignem obe poluge na glavnu rucicu kad berem a kipujem sa one dve male poluge pored.

@cira92
Sta ce ti Hidro markeri spustis oba markera dole i Seji,nikad problem nisam imao.

Da Rakin, 539 i 214, nekad mi i smetaju, lakse skrecem bez njih, od kad je kupljen 539 mi skidamo poluge.

Ciro bas full hidraulicni ili samo hidraulicni prebacivac?
Imam ja rucni prebacivac da ti prodam.

Nisam se lepo izrazio hidraulicni prebacivac... Netreba mi zasebno u planu mi kupovina nove sejalice Agrije pa da znam vredili doplatiti taj hidro prebacivac ako mogu da ga koristim sa 539...

Ako nemogu zasto da ga doplatim kad mi i onako na dohvat ruke rucka.... :sta:

Ja mislim da bi ti trebao razvodnik za markire, jer ti treba dvosmerna hidraulika, a kada kipujes, on gura, a tezina prikolice spusta..
Ispravite me ako gresim, ali kod nas niko nema hidro prebacivace, to je dodatno ulaganje, iovako im se ne isplati pneumatska, ali mora da se kupi, da bi komsija video...

Ne znam kako tacno funkcionise taj hidro prebacivac, ali 99% je da ce prvo njega aktivirati pa tek onda poluge, pa ciro vidi jel ti se to uklapa u funkciju, ako mozes okaci link do te sejalice.

Ako imaš kompresor na traktoru onda možeš i sa pneumatskim prebacivačem markira. To ti je elegantnije rešenje. Ima to moj brat na 6-rednoj Agriji, i samo jedan taster u kabini i to radi super...

Ne moze da funkcionise jer za tako nesto treba dvosmerni hidraulik [dva izvoda ili ti dva creva] a ti na ferdzi imas samo jednosmnerni... koliko se ja razumem.

Neznam sta da radim... Ja sam bio da gledam ovu sejalicu sad posle zetve da je uzmem 99.9% i ona ima i sa i bez hidraulicnog prebacivanja markera....
http://www.coricagrar.rs/m399_agria_ups-4_sejalice_poljoprivredna_mehanizacija_coric_agrar.html

Prodavcu je da proda ali drugo je dal ce meni to da koristi ako vec placam.... Posebno dal to moze da se namest na 539..

Dukej- Imam kompresor na 539 ali neznam da li je fabricki imala ta Agrija pneumatske pebacivace markera???? :sta: Bas cu da pitam telefonom da se raspitam oko toga i oko te opreme kad sam vec odlucio da je kupim....

A izgleda da ce najbolje resenje biti da ponovo angazujem ruku (mislice) ko na OLT sejalici do sad... :osmeh:

Nazad
Vrh