Pneumatske sejalice za kukuruz

Frenky mala ispravka za bekericu ona izduvava višak semena sa ploče i ostavlje po jedno zrno u svakoj rupi a na dnu setvenog aparata postoji izbijač koji to seme izbaci iz ploče :ppozdrav:

"Zamisli brate koju silu trpi seme kad ga ove sejalice za direktnu setvu vazduhom upucaju direktno u zemlju..." rece mi jedan kolega student ratarstva I povrtarstva 4 godina...

шта мислите о монсем сејалицама дали је то вредно пазнје ако јесте колико је нјена трзишна цена питам за 4 реда

Izuzetno precizna ,jednostavna i dugotrajna sejalica.Jedina mana je sto na starijim modelima tipa "pnu" tanjiri za setvu recimo suncokreta,soje kostaju ko sam djavo. Postoji noviji model tipa "ng" na kome su noviji tanjiri,totalno drugaciji princip pa samim tim i tanjiri jeftiniji. Ja sam imao i jednu i drugu. Sada imam noviji model ng tipa i mogu ti reci da sam prezadovoljan. Dosta teska sejalica, teza od nodeta

до ког годишта је старији тип танјира у чему се разлкује од новог типа и нашта би требало обратити пазњу приликом куповине

Nisam bas siguran ali racunaj do 1990g. Stariji ti se radio u pocetku sa dve grede a kasnije sa jednom debljom, noviji model je nasledio tu gredu ali rezlika je u tome sto kod starog tipa "pnu"menjas tanjir koji je prohromski ,drzac tanjira od bronze i skidac semena isto od bronze i zasvaku kulturu postji posebno, to te izadje 100eura po bateriji. Kod novijeg modela drzac tanjira je univerzalan za sva semena,skidac se steluje i ostaje ti da mennjas samo prohromski tanjir koji je oko 15 eura.

Danas zvao Agriu, cena četvoredne sejalice sa metalnim nagaznim točkovima iznosi 425.000 dinara. To je subvencionisana cena. A ako se još doda elektronska kontrola onda je 450.000 din.

Nisam bas siguran ali racunaj do 1990g. Stariji ti se radio u pocetku sa dve grede a kasnije sa jednom debljom, noviji model je nasledio tu gredu ali rezlika je u tome sto kod starog tipa "pnu"menjas tanjir koji je prohromski ,drzac tanjira od bronze i skidac semena isto od bronze i zasvaku kulturu postji posebno, to te izadje 100eura po bateriji. Kod novijeg modela drzac tanjira je univerzalan za sva semena,skidac se steluje i ostaje ti da mennjas samo prohromski tanjir koji je oko 15 eura.

шта мислиш о овој трази 1500 за монсем 1900 за нодет http://www.polovniautomobili.com/oglas4332208/nodet_pneumassem_nodet_2/

O tome ti je pisao nedeljkosavic012. To je stariji tip. Odnovijeg se razlikuje po gredi i još nečemu. i tu su ti tanjiri za setvu oko 100 evra. Ali ako sadiš samo jednu kulturu onda nemaš brige. Kupiš sa tanjirima za tu kulturu npr. kukuruz i nemaš brige. Samo da znaš da su dosta teže od nodeta i ako ti traktor 539 i loša pumpa pa i ako si nedgde u nekim brdima onda ne možeš da je nosiš ili jedva da možeš da je nosiš. a što se tiče sejalice ja je imam i przadovoljan sam njome. A volim je baš zbog težine.

Ne mogu da govorim o ovoj sejalici, da li je dobra ili ne. Mogu ti reći da je to "pnu" tip pa duplim gredama sa kraja 70 početka 80. Ja sam platio takvu sa debelom gredom 1200e pre 4 god i imala je tanjire za suncokret. Noviji model koji sada imam pre 2 god 2200e sa kutijama za veštak, to ti je neki orjentir. Uvek bi se pre odlučio za Monosem kada bi recimo u istoj ceni imao nju i nodet

"Zamisli brate koju silu trpi seme kad ga ove sejalice za direktnu setvu vazduhom upucaju direktno u zemlju..." rece mi jedan kolega student ratarstva I povrtarstva 4 godina...

Koliko onda seme "trpi" kad ga isejava ovakva HERRIAU sejačica koja radi sa podpritiskom (vakumom) i sa nadpritiskom :sta: u isto vreme.
fotografija0122001.jpg
[/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] Na slikama ja setva soje.....2012god

NA imaš kolege ::lose::

Evo par slika od moje sejalice
vet8.jpg

oad7.jpg

8si4.jpg

xhtw.jpg

- - - - - - - - - -

Kada se ne preteruje sa brzinom vecom od 7 km na sat seje prilicno lepo i tacno ali kada se pretera sa brzinom hoce da bude neprecizna.

Da li ti potrebni polovni ili novi delovi?? Danas smo bili u Pojate kod čoveka, ima 2 Monosem, obe sa 4 reda, jedna 1700, a druga 2000€.. A ima dosta setvenih jedinica koje mu sluze za delove verovatno.. Potrazi "AGRO-dej" Pojate..

Da li ti potrebni polovni ili novi delovi?? Danas smo bili u Pojate kod čoveka, ima 2 Monosem, obe sa 4 reda, jedna 1700, a druga 2000€.. A ima dosta setvenih jedinica koje mu sluze za delove verovatno.. Potrazi "AGRO-dej" Pojate..
Ma znam tog u pojate mislim da se zove Nesa. Nalazi se tamo gde je neka fabrika stocne hrane. Mislim da ima nesto ali su jako skupe kod njega. Ja za svoju imam ploce ali sa 18 rupa i maksimalno rastojanje je 27 cm ali je problem sto je kod nas zemlja jako teska pa je ta razdaljina minimalna za setvu.

- - - - - - - - - -

Probaj ako imas nekog u Francuskoj, tamo ih ima dosta polovnih, racunaj oko 200eura za 4 kom
Trazijo sam tamo ali su sve sa 18 rupa. Cuo sam da neko u pozarevcu tamo pravi te ploce za sejalice

Vidi ovako. Ja sam imao istih problema. Neki su mi predlagali da zamenim jedan od zupčanika koji su odgovorni za razmak u setvi. Ja sam to uradio ovako. Pozvao sam 064 306 332 68. Čeda se zove čovek. U zrenjaninu mislim. Objasnio mu koji model sejalice ja imam, jer je on to prvo tražio, kaže da se razlikuju neki modeli. I onda mu objasnio da mi izbuši ploče za Monosem pnu sejalicu ali sad ne sa 18 rupa nego sa devet. Znači svaku drugu da izbaci. Urađeno i sad kad mi došle ploče kući jedino što sam morao je da odvojim stare ploče od mesinganog dela i da stavim nove sa devet rupa. I sad kad sejem samo svaku dužinu koju dobijem pomnožim sa dva jer sadi na svaku drugu rupu i dobijem dužine do 54. Znači da sam dobio duplu dužinu u sadnji. Meni lično ne treba veća duzina u sadnji od 22-23 jer radim isključivo silažu ali uslužno sam tu sa dužinama po želji. A jeftinije ti je da razbušiš sam na stubnoj bušalici ako si vešt. Ovaj čovek što je meni radio mislim da seče na nekoj napravi koja sigurno nije bušilica ( cnc plazma ili tako nešto). nadam se da sam pomogao.

Nazad
Vrh