Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
"Zamisli brate koju silu trpi seme kad ga ove sejalice za direktnu setvu vazduhom upucaju direktno u zemlju..." rece mi jedan kolega student ratarstva I povrtarstva 4 godina...
Nisam bas siguran ali racunaj do 1990g. Stariji ti se radio u pocetku sa dve grede a kasnije sa jednom debljom, noviji model je nasledio tu gredu ali rezlika je u tome sto kod starog tipa "pnu"menjas tanjir koji je prohromski ,drzac tanjira od bronze i skidac semena isto od bronze i zasvaku kulturu postji posebno, to te izadje 100eura po bateriji. Kod novijeg modela drzac tanjira je univerzalan za sva semena,skidac se steluje i ostaje ti da mennjas samo prohromski tanjir koji je oko 15 eura.
"Zamisli brate koju silu trpi seme kad ga ove sejalice za direktnu setvu vazduhom upucaju direktno u zemlju..." rece mi jedan kolega student ratarstva I povrtarstva 4 godina...
Jel zna neko gde ima da se kupe setvene ploce za monosem sejalice pnu. Ili mozda nekoga ko proizvodi takve ploce
Ma znam tog u pojate mislim da se zove Nesa. Nalazi se tamo gde je neka fabrika stocne hrane. Mislim da ima nesto ali su jako skupe kod njega. Ja za svoju imam ploce ali sa 18 rupa i maksimalno rastojanje je 27 cm ali je problem sto je kod nas zemlja jako teska pa je ta razdaljina minimalna za setvu.Da li ti potrebni polovni ili novi delovi?? Danas smo bili u Pojate kod čoveka, ima 2 Monosem, obe sa 4 reda, jedna 1700, a druga 2000€.. A ima dosta setvenih jedinica koje mu sluze za delove verovatno.. Potrazi "AGRO-dej" Pojate..
Trazijo sam tamo ali su sve sa 18 rupa. Cuo sam da neko u pozarevcu tamo pravi te ploce za sejaliceProbaj ako imas nekog u Francuskoj, tamo ih ima dosta polovnih, racunaj oko 200eura za 4 kom