Pneumatske sejalice za kukuruz

Odkud ti znas da je je ne hvalim. Veceras pri kraju radnog vremena u jednu garazu Masej hvalio sam Agriju. Ali ovi Svajcarci bas su zatucani nista ne razumeju. Kaze on meni da sad oni oce tanjirace sejalice. I da taj no-til sistem slabo fura ovde u CH.

Ma mislio sam na onû za sejanje psenice. Inace ona za kukuruz ta ne prolazi ni kod nas. Vidis da svi traze sa diskovima. ( Mislim da sam dobro razumeo tvoju poruku.)

Da li je ovo Maja?

21omyhh.jpg

jbrtka nisam je video, mnogo me zamajavao sa onom skupom prskalicom:osmeh:
ali sam video kod jednog prodavca u dvoristu 15 komada koje kakvih nodetki uglavnom novije sa belim kutijama, medju njima i te sa ful opremom el. kontrola, hidro markeri itd.nijedna nije presla 5000evrova, naravno 6redi...ako nekog zanima mogu ga i pocastiti sa brojem tel.
ja imam oltovu 80god.nova kupljena i prva u selu pneumatska, zato je jako mnogo posejala u prvim godinama, a tek ce sad ici na prvi generalni remont, jano imaces cast da radis na ovoj oltajmerki, nema bas mnogo posla :haha:

Ova sa slike nije bila sa diskovima prosle god u Jagodini. Znam da sam bio razocaran njenom izradom kad sam je video. U to vreme ja sam imao Beker na prodaju. Cak je i moja majka koja nosi naocari i ne razume se u mehanizaciju videla los proizvod i visoku cenu.

Evo slika.

25gs9c6.jpg
21omyhh.jpg

Mozda sa ovih fotografija nece se videti velika razlika, ali na licu mesta sticu se neverovatni utisci o neverovatno velikoj razlici u izradi izmedju ove 2 sejalice.

Ima za Maju fabrički depozitori i za veštak a treba da počne prodaja i depozitora za pesticide, tako kažu u fabrici samo za cene nisam pitao.
Lara sejalica je i napravljena kao jeftina sejalica da bi bila pristupačna većini, ista je kao i Maja samo je od plastike dosta delova

Ovo je Maja.... I kad smo vec kod nje imam jedno pitanje. Dal je bolje sejati kukuruz ovako kao sa slike sa prednjim i zadnjim nagaznim tockovima ili samo na zadnjim?

Je ste , upravo sam vizitirao njihov sit. Isto oni prave i onakve plave i kod njih su 2850e a u JA ova je bila cini mi se oko 5500e.

Lepo uradili one sa belim kutijama i sa diskovima. Svaka im cast.

Sa tim prednjim kopirnim točkovima i malim raonikom se koristi za setvu šećerne repe, a za kukuruze se skidaju ti točkovi i menja raonik (postavlja se veći)

al nije sa diskovima:ppozdrav:
Jbg kad smo je uzimali i bez diskova nam je probila novcani limit ali smo se ponadali da cemo dobiti povrat. Fala Bogu dobili smo dva povrata a da smo znali to a i da ce kukuruz biti na ceni onda bi imala i diskove i elektronsku kontrolu. Ali kako kazu uvek je covek pametniji kad ide s'vasara neg' na vasar.... Dobice jednog dana diskove mada smo i ovako zadovoljni sa njom. Nema problema da nece u zemlju ni kod lose pripreme. Btw @ panonstib mislim da vise ne proizvode te vece raonike.... Pisano je o tom. Jedan clan je hteo da kupi nove pa su ispali manji novi neg stari raonici. Ne secam se tacno ko je bio u pitanju.

Nazad
Vrh