Pneumatske sejalice za kukuruz

Pa u EXTRA stanju.kupio je pre tri sezone i rade godisnje sa njom oko 400 ha,a u kakvom je stanju to moze da potvrdi @kovacev.dragan,(radi se o zeljkovoj sejalici)a ne vidim zbog kog razloga bi bila starija a skuplja-osim da neko uzme dobre pare!@bukur je za 11000 e kupio Gaspardo magica 2003 god koja je posejala max 150ha.a ova ima i hidro sklapanje i za par minuta moze da se podesi razmak baterija od 45-75 cm.ne znam po kvalitetu,ali kad pogledas tu gaspardo i nodet razlika je velika...

sinisa jeste ona za kukuruz. Nego mene nesto drugo zanima: ako bi ja stvarno kupio ovu sejalicu da li bi s njom mogla da se iscenira direkna setva. Naravno ja bi narucio ispred svakog reda po jedan veliki disk koji bi seko zemlju ispred ova 2 koja sluze da ulazu zrna. ipak je ova 3x jeftinija od ona JD za direknu setvu.

Hmmm.... ja jos nisam video takvu nodetku. Nije da ti ne verujem al ajd da pitamo i ostale clanove. Dakle,da li je sejalica za kukuruz sa slike posta broj 2045 nodet ili neka druga marka? Unapred zahvalan.
pozdrav Sinisa.jeste to je nodet.na drugarevoj je nalepnica NODET-KUHN,I koliko sam cuo,po toj sejalici prave i majevicu.

Je sre razlika velika u ceni nove masine, zato je i tako velika razlika u ceni polovnih. Video sam i ja onu Gaspardo sto se sklapa i rasklapa.

Evo je nova Nodetka tj. Kun

n3ungh.jpg
2qiojmr.jpg
21102ok.jpg

Ova nova kosta 32000f = 26600e

Ja sam postavio pitanje koliko kosta kod nas ova sejalica. Nekoliko postova nazad. A vidim da si ti odgovorio . Hvala sto si mi reko cenu koliko to kosta tamo kod vas.

---------- Poruka napisana 15-12-11 u 12:24 ---------- Prethodna poruka je 13-12-11 at 23:40 ----------

Citajuci vase postove mislim se : nikad Majevica nece biti ni priblizno dobra kao Nodet. Ovde se smeju kad cuju za Gaspardo a kamoli za nesto drugo. Nodet po meni je kao i Roleks , Mercedes. Razlika u samoj ceni nije dzabe tako velika. Dovoljno da se uzme u ruku ploca za sejanje od Nodet i od Majevice i odma se ukapira razlika.

Danas ceo svet trazi preciznu setvu i samo preciznu setvu. Nodet se isplati prve godine ako neko ima 70ha (mislim na polovnu), a neko koji seje preko 200ha netreba ni jednog trenutka da se misli oko nove. To je moje vidjenje situacije. E sad svako ima svoju racunicu.

A šta si ti neki expert za savetovanje ili te Bog poslao na poljoinfo da nam otvoriš oči,nikako da te provalim

Znaš mi ovde u Srbiji uglavnom imamo manjka novaca (i to malo što imamo,trudimo se rasporediti na najbolji način)a ne IQ ::000::

Poslednja izmena:
Dragane, ja znam jednog poljoprivrednika koji radi oko 1200 jutara zemlje, koji ima 3 nova Class traktora, 2 John Deera starih 7 godina, 2 Class kombajna stara 2 godine, prosto rečeno ima para k'o pleve.Kod njega su na probi bile sve širokoredne sejalice zapadne proizvodnje koje se prodaju kod nas a on se na kraju odlučio i kupio Maju od 12 redova(to je bilo pre 3 godine) i pre desetak dana je kupio još jednu Maju ali od 6 redova.Da je ta Maja toliko lošija od Nodet(sada Kuhn) tako ozbiljan proizvođač sigurno ne bi kupio tu sejalicu i to dva puta.A ako misliš da je Maja ne precizna grdno se varaš.Bio sam kod tod drugara kad je nikla soja pa smo merili razmak između biljaka, odstupanje je maksimalno 0.5 cm i to ponegde!Ako ne veruješ dođi na proleće pa ćemo zajedno ići kod njega i meriti rastojanje.Ja ne sporim kvalitet i preciznost bilo koje zapadno Evropske sejalice, ali i ne volim kad neko tako ocrnjuje ove naše domaće.

Poslednja izmena:
Ja sam imao original nodetku a sada imam maju (nema diskove)i mogu reći da nema razlike u preciznosti satve.Vise mi se sviđa maja jer ima drugačiji siste vešanja baterija tako da je setva ujadnačena mislim na dubinu ,dok nedetka na tvrdom zemljistu oće da ide pliće...

Mindjusar ja nikog ne nagovaram da baca pare. A da sam te nagovarao da kupis Agriu , ti je nikad nebi kupio. Tako vidis da si imao srece da te ja ne nagovaram i ti si je kupio. Najverovatnije da cu mozda vizitirati nekog od onih koji su kupili tu sejalicu. Mozes lako biti ti taj koji ce mi pokazati masinu.

Kad sam ja hteo da kupim sejalicu ja sam hteo IMT , jer tada za drugu nisam ni cuo , znao sam za OLT ali nisam je nalazio u prodaji. Pa su me svi odvratili od moje namere da kupim novu IMT. Tako da sam ja kupio polovnu Nodet i platio je vise negu novu IMT. Majevicu mislim da sam video u Jagodini u jednoj prodavnici. A mozda i nije to bila ta sejalica, kostala je 6000e i izgledala je uzasno. Imala je neke plave kutije za seme i bila je vec zardjala dok je cekala srecnog kupca.

Ja mislim da ga preterali sa cenom. Samo ne znam ko, da li ovi uvoznici u CH ili sama fabrika KUHN. Zato pitam posto je kod nas.

Nazad
Vrh