Plug - osnovna tema

Druze :D. Ne prodajem ga. Kupljen je u '' 13 April Sabac''. Znam da ga je tata kupio novog. Ne razumem se nesto u plugove ali dobro. :osmeh: I ako mozes da mi pojasnis malo kako nije IMT-ov da i ja znam :osmeh:

Ja radim remont domacih plugova,tako u pola noci i po mraku :osmeh: znam na pipanje koji je orginal a koji je kopija,a mnogo ih je,pogotovo na podrucju bivsih republika SFRJ.
Osnovno posto je u orginalnoj boji(nalepnica,koja je ista kao na ovom kopija plugu)To je u komsiluku kod Boba slikano,ako se nevaram.Pogledati samo varove!!
1fx114.jpg

Je, ovo je blizu mene trgovina... plug je kostao SKUPLJE nego FOP s Vogel glavama a za njega makar znas da je sve original. Jedino sto je "IMT" imao dva crtala i ove plasticne deflektore, ali to ne opravdava cjenu.

Sto je naj gore u tom mom kraju su se u 2-3 radionice pravili djelovi za te plugove i na jednom mjestu sam naisao na radnom stolu na bunt neistampanih plocica za plugove i zao mi je dan danas sto nisam uzeo 2-3 da imam kao dokaz...

Sve u svemu, losi plugovi, mekani, skupi su kako god okrenes.

Imam taj plug i imam IMT 610-10 (16''). Do sad je orano sa tim 610-10 i islo se 1. brzom dubine 30cm a ponegde i koji cm vise.Jeseni 2012 meni je tata samo zapoceo njive a ja sam orao, i on je dolazio da zavrsi razore i uvratine tako da znas da ne smatram sebe za nekog profesionalca :osmeh:. Lako je vukao jednobrazni a ove jeseni cu probati dvobrazni pa ako bude islo 3. spora ili 4. spora :osmeh:

Ma ici ce samo tako,. iz mojeg pokusa, na istoj njivi je isti traktor lakse vukao 2x12" nego 2x10" Obadva pluga pravi "cistokrvni" IMT plugovi, s tim da je 2x10" bio niskog klirensa a 2x12" visokog...

Tako sam se odlucio da za 549 kupim 2x12" plug a sad imam i za 539 2x12" za oranje kojekakvih basci i slicnog.

Sasa sve zavisi od kvaliteta zemljista , kod nas u jednom delu atara ide IMT539 sa 755 i peva , a u drugom ga muci i jednobrazni.

Nazad
Vrh