Plug - osnovna tema

Huard otpisan .Čovek mi tvrdi da je 12 z. i da je fiksan .Osim toga ,nalazi se u Nemačkoj Pa se dvoumi dali da ga doveze ,sumnja da ga može prodati.Ovaj pet brazdi je u BN. Gledao kmšija i kaže da je veliki plug 14 Z. sOLIDNE DASKE I LEMEŠI .nEMA NIŠTA OD OPREME....

Naravno da je vučeni plug. Medjutim zbog povoljne cene vredelo bi ko ima veće paecele i mehanizaciju ,pa čak i oni koji imaju nešto slabije traktore ,moglibi ,ugarivati itd.Takodje u ovim vremenima kad je teško doći do dinara ,za malo smelije i one koji se razumeju u bravariju ,moglo bi se uz odredjena ulaganja napraviti jedan trobraz i jedan dvobraz ,lepo srediti i ofarbati ,pa bi se možda nešto i zaradilo.:sta:http://www.pik.ba/artikal/2725997/plug-pet-brazdi/

Koji jednobrazni plug odgovara traktoru 558?
Odgovaraju svi sem Leoparda koji je jako los kao jednobrazni plug,nemoze da poklapa brazde kako treba,ali zato kao dvobrazni je izuzetno dobar.
Najbolje se pokazao IMT i njemu slicni jer ima rucicu za stelovanje.

- - - - - - - - - -

ima li ko iskustva sa leopard 3x30 plugom.Kako čujem lako se vuku i da su dobri

- - - - - - - - - -

postavio sam pitanje možda u pogrešnoj temi jer ima o leopard tema

Odlican plug,Leoparda inace najvise prodajem jer se lakse vuce od IMT-a,odlicno zaorava,i konstruktivno je odlican.

- - - - - - - - - -

Naravno da je vučeni plug. Medjutim zbog povoljne cene vredelo bi ko ima veće paecele i mehanizaciju ,pa čak i oni koji imaju nešto slabije traktore ,moglibi ,ugarivati itd.Takodje u ovim vremenima kad je teško doći do dinara ,za malo smelije i one koji se razumeju u bravariju ,moglo bi se uz odredjena ulaganja napraviti jedan trobraz i jedan dvobraz ,lepo srediti i ofarbati ,pa bi se možda nešto i zaradilo.:sta:http://www.pik.ba/artikal/2725997/plug-pet-brazdi/
Ovo iz oglasa je BNT-Novi travnik plug,predvidjen za IMT grdosije.Dobro se drzi a i cudi me da nije zavrsio do sada u nekoj zelezari.

slika-239963-2011-12-1325298616-velika.jpg
Ovaj mi se svidio

@spasoje
Jel jos cijena 4000 e?
Da je stelujuci zahvat pa ajde,ali 16 coli fiksno nije bas dobro.
Skupo je inace sve kod Mikana.
Gledao sam ja rolo presu kod njega i ostalo malo je poskup.

Toga se i bojim .Jedino skinuti zadnje i nek stoje u šupi u rezervi .@perhan @ Sišao je na 3500 e. Ja sam ubeđen da je 14 Z. Jest problem što je fiksan.Nije potpuno .Ima neki španer kojima se zabrazđuje i odbrazđoje kao i neki drugi plugovi.

Evo ja dobio ponudu za plug Alpler Turska, koji se pominjao pre par stranica. Inače bi ga vukao mahindra 7030 kad stigne za 2 do 3 meseca, inače traktor je 65 ks. Imao sam nameru da uzmem IMT 757.2, jer sam kod jednog vlasnika ovog traktora gledao kako je IMT 756 pukao na nekoliko mesta, čak i greda, pa je i on nameran kupiti neki jači plug. Meni je ponuđen ovaj Turčin uz traktor u konfiguraciji 2 plus 1 glava koja se skida, sa točkom, izmenljivim vrhovima i deflektorima, a cena za nov je oko 2150 eura. Ima li ko iskustva sa njim, interesuje me da li je konstrukcijski jači od 757 pluga i koji lakše ore. Treću glavu bih u većini slučajeva skidao, ali što kažu od viška glava ne boli, ako se ukažu uslovi lako bi se dodala.

http://www.alpler.com.tr/images/kataloglar/sirppagespdf.pdf

Evo i mog pluga. IMT 756. Kupljen je nov fabricki 2001 ili 2002 (nisam siguran tacno),ali je tata samo jednom orao 1 hektar strnjike.Od tada nije nikad ni koriscen. I da kazem da imam traktor IMT 542 :D
attachment.php

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh