Plug - osnovna tema

Kupio sam juče lemken opal 110 3+1 pojačani sa velikim pretplužnjacima razmak i visina su mi 75x98 pa me zanima ima li ko takav i da li guši u kukuruzni?

Mislim da nece mnogo gusiti, imam opal 090 desi se da gusi nekad, jedino je zeznuto ako je bas bas rodna godina, a nije bilo bas takvih poslednjih par. Inace nikad nisam u zivotu video da se plug lakse vuce od opala, traktor ne oseca a slaze kao da si spremirao.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav drustvo, da li jos neko sem mene ore sa imt 560 i alkarom 2x30? Nikako da ga ustela. Uvek prednja glava hvata velko, stoji mi ukrivo ka neoranom. Orao sam sa 539 bez problema godina, sad ko da prvi put orem. Koliko je izvucena osovina sa leve strane gledano spreda. Jos kao slag na tortu, ima sraf umesto poluge za zabrazd. Nezgodno, ali dosad ga nisam dirao
Imam ja alkar2 2x10", tesko se steluje za 542 isti problemi sa prevelikom prvom brazdom i zakosenjem. Kolenasta pomerena levo, mozda moze jos koji cm.

Evo jos da dopisem oko zagusivanja, posto imam lemkena euro opal 5 3glave obrtac. Oremo 3*38 od kada je stigao plug, resetkasta daska , veliki predpluznjaci.
Nazubljeno crtalo zna poprilicno da ustopa,zagusi plug, ako se ore brzinama preko 8km/h.Podize i vraca puno mase napred, a malo je mesta izmedju predpluznjaka I samog crtala i tu zagusi. Sledece crtalo ce sigurno biti diskosno.
Ako je psenica kosena u pologu, pa je slama ostala dugacka popreko da lezi, X puta je znalo da zagusi.
Drug je zato uzeo Ermo sa vecim razmakom izmedju glava e taj provuce sve kroZ njega.
Slozenost oranja broj 1 i 2 Lemken i Khun ,mrtva trka, kod nas u ataru na nasoj zemlji.

Sent from my WP32_Pro using Tapatalk

Evo jos da dopisem oko zagusivanja, posto imam lemkena euro opal 5 3glave obrtac. Oremo 3*38 od kada je stigao plug, resetkasta daska , veliki predpluznjaci.
Nazubljeno crtalo zna poprilicno da ustopa,zagusi plug, ako se ore brzinama preko 8km/h.Podize i vraca puno mase napred, a malo je mesta izmedju predpluznjaka I samog crtala i tu zagusi. Sledece crtalo ce sigurno biti diskosno.
Ako je psenica kosena u pologu, pa je slama ostala dugacka popreko da lezi, X puta je znalo da zagusi.
Drug je zato uzeo Ermo sa vecim razmakom izmedju glava e taj provuce sve kroZ njega.
Slozenost oranja broj 1 i 2 Lemken i Khun ,mrtva trka, kod nas u ataru na nasoj zemlji.

Jel su predplužnjaci pomereni ka traktoru.

Pa poskidaj crtala, a kad ostane veca slama ili capur od kukuruza,tanjiraca resava problem, dok ne kupis vario plug ;)

Poslednja izmena:

Ja imam Euro Opal 5 četiri glave resetkaste daske. Kad sam ga kupovao uzeo sam bez diska samo nozasto crtalo. Planirao sam da kasnije dokupim diskove međutim pošto ovako ide bez problema neću ni da kupujem.

Ajmo malo diskusije u ove hladne dane 😁
Prodao sam pre par dana onaj moj Rabe plug jer mi je mali za trenutni traktor pa se razmišljam o kupovini naredne godine nekog 3 glave al ozbiljnijeg. Šta mislite odnos cene kvaliteta i šta uzeti u rangu Kuhn Multimaster 113 i sl.

Sve su to slicne cene a plugovi su manje vise svi dobri(kuhn,regent,potinger kverneland,lemken,gaspardo,ermo), da kupujem plug samo vario bih dosao u obzir ...

Ako misliš na Jeegee bio do Ćorića stvarno plug izgleda vrhunski e sad treba da se dokaže jer je nov na tržištu ali mu je i cena žestoka.
3 glave je ako se ne varam 12+pdv.
Negde sam video da je Kuhn 113, 3 glave oko 11600+pdv i mislim da nije za poređenje sa kinezom kakav god da je ker je ovo itekako dokazano. Vario plug me ne zanima.
Ne znam pošto je Kubota 3 glave.
Kod nas ima svega u selu ali kako vidim najbolje se pokazao Kuhn MM mada kažu da se najteže vuče od svih prethodnih ali mislim da 3 glave za YTO 1304 nije problem.
Ima li neko da uvozi dobre polovne plugove ovog tipa u Srbiji?

Vise ni kinezi nisu jeftini sunce ti, izjednacili cene sa dokazanim brendovima..

Ako gledas polovne po meni Lemken, Regent ili Kverdi.. Lako se vuku i lepo slazu..

Nazad
Vrh