Plug - osnovna tema

Nego sa 756 deset cm mi ne znaci puno u širini a dobar mi je plug sredjen za moj merak

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Da li neko pravi one dodatke na plug kao drljaca sa jednim redom klina? Ove godine u oranju oralo se prilicno smrznuta zemlja i sad su ostale grudve bas tvrde. Cisto da malo razbijem tokom oranja.

Мислим да ти то, неће много помоћи у смрзнутој земљи. Можда пре ротор помогне, има праве људи роторе исто тако иде на плуг као те дрљаче.

Da, jako dobra stvar. Mada nam je zemljište dosta pitomo pa se i ne koristi često. Samo u oranju za setvu uljane repice.

Da tako nesto slicno. Davno sam na sajmu slikao nesto slicno. Bilo je tipa 250 evra za tri brazde ravnjaka. Ma ne mora biti smrznuto nego i ovako kad orem da malo polupa te krupnije. Zemljiste pod duvanom se prilicno ugazi. Monokultura dovede do toga da kad orem izvaljuju se grudve precnika 30-40 cm.

Gde su trenutno najkvalitetniji raonici? Treba mi za leminda i oranje u kamenitoj zemlji. Gledam onaj liveni sa zamenivim kljunom. Ima li sta kvalitetnije?

Ova sa snimka, ne. Do zemljišta je. Onaj šolen kraker iz posta iznad, e taj već radi radnju ali opet pitanje je kakav efekat bi postigao na pravo teškom zemljištu.

Kako da znam da li su plazoci na plugu dobri ili pojedeni i u ram imam luft sta bi trebao tu da zamenim

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Šta sad kažete na ranije trvdnje Miladina o uglu raonika i ostalom...?
Miladine, snimi tvoj klip i pravac Amerika.

Ko nezna koji je optimalni ugao lemeša znači ne trudi se da nauči osnovne stvari, pa onda ima povećanu potrošnju goriva i preveliki pritisak na plaz pluga.

Varaš se, imao je rođak Vn obrtni, neki dan ga prodao, na njemu original lemeši a ugao 27 stepeni, doduše nije puno preko granice, granica od 15 do 25°.

Nazad
Vrh