Plug - osnovna tema

🤣, nije ni ovaj jeftin, puna cijena je 22200 km, to je oko 11385 e, ja sam ga dobio u Mađarskim subvencijama sa 70% manjom cijenom. Nije to 757, To je bivši Vn lm 1020, ima i 3 brazde.
Au, majku mu, pa odakle im takva cijena?
Ovaj Moro s pretplužnjacima košta duplo manje.
Taj FOP je identičan kao VN 1020, imao sam takvog, samo rešetka s pretplužnjacima, dobro je orao.
Čestitke na kupovini! 😀

Neznam ko radi taj Moro, ima kod nas Alpler 2 brazde oko 6500 e, ali težak 1050 kg, gledao sam Kuhn 2 brazde oko 11500 e ali kratak i nizak. U domaćim subvencijama i jedan i drugi su skuplji nego Fop u Mađarskim subvencijama. Poskup je i Fopov ravnjak tipa 757 nego drugi proizvođači, imam i taj plug i mislim o njemu sve najbolje. Nisam ni znao da Fop sad radi i ravnjake podešavajuće, kupio komšija 4 brazde preko Mađarskih subvencija. Fop obrtač je klirens 78 i glava od glave 102.

Kolega Miladine zaista je prelep plug, iskreno baš mi se dopada kako izgleda !
jel ovo plug 2+1 ili je čisto dve brazde? Razmišljam ako vremenom nabaviš jači traktor lako se dokupi još jedna brazda ...

Nije varijanta 2+1, meni nebitno netreba mi jači traktor na 3.4 ha. Napadni ugao🤣, idealan oko 19%, netreba popravka. Nastresica je puna, sad pokušavam osloboditi jedan uski dio koji je pouzak pa moram podići pera na prvim daskama.

3.4ha zemlje, radim plastenike, pred penziom sam, djeca to nerade, šta će mi veće, al baš ako neko ima drugačije poglede u budućnosti proda pa kupi drugi, sve je riješivo.

Нападни угао😄на мом Рабеверку из ко зна које год...може глава плуга да се шпанује како хоћеш све шлицоване рупе,некад је било Мозга сад само шаблон.

Po meni to nije dobro zato što se mijenja i ugao daske i ugao plaza, a potrebno je optimalan ugao samo lemeša, plaz nesmije biti nagužen, mora biti paralelan sa dnom brazde.

Nazad
Vrh