Plug - osnovna tema

Kod mene bi se pokrsio kad bi probao da orem oranje koje nije izmrzlo :ROFLMAO:
Mozda je bolje sad samo ugar da odradis pa na jesen duboko oranje..
Ja strnjike ne diram, cekam jos malo trave da izadje i za 2-3 nedelje ide total i to mu je to do oranja.. Prosle godine sam tako radio sve strnjike evo sad kukuruzi na njima cisti kao suza, ima trave samo na obodima parcela..

Ma ja da razbijem ispod je vlazno pa se tesko ore videcu ja 2h da izorem 3 prskam

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Agritehnikom Zrenjanin,Bel Impex Mali Idjoš ako još uvek rade Original Frank proizvode.

Bok, imam plug Kverneland okretač zanima me dali su mi potrebni ovi dijelovi na slici ploča i kao mala pločica kao peta pluga ? Ako da dali samo na zadnjoj brazdi ili na obadvije radi se o dvobraznom okretaču

Bok, imam plug Kverneland okretač zanima me dali su mi potrebni ovi dijelovi na slici ploča i kao mala pločica kao peta pluga ? Ako da dali samo na zadnjoj brazdi ili na obadvije radi se o dvobraznom okretaču
Ja ih posedujem kao zaštitu, kako je već kolega napisao. Jedino što ja posedujem obrtač, ne bi bilo dobro da se bilo kome okrene plug.

Ako je fabrika propisala da ih stavi onda je sigurno bolje da ih staviš, to je i zaštita plaza od trošenja i veća stabilnost pluga, na većini plugova je to postavljeno samo na zadnjoj brazdi.

Ako je fabrika propisala da ih stavi onda je sigurno bolje da ih staviš, to je i zaštita plaza od trošenja i veća stabilnost pluga, na većini plugova je to postavljeno samo na zadnjoj brazdi.
Moje mišljenje je da to nije peta kao na našim plugovima, nego više zaštita od trošenja plaza koji se pomeni prebrzo troši.

Polako ali sigurno, da vidim ko će da me demantuje. Ako ta ploča ima na originalnom novom plugu, nevidim razlog zašto bi bila skinuta, mogu i ja bos da idem po kamenu ali je bolje u obući.

Ne, iste visine velika, a mala je niska. Veliku sam montirao na zadnji plaz, a male na ostale. A sve plazove sam stavio dugačke.

Polako ali sigurno, da vidim ko će da me demantuje. Ako ta ploča ima na originalnom novom plugu, nevidim razlog zašto bi bila skinuta, mogu i ja bos da idem po kamenu ali je bolje u obući.
Ta ploča je dodatna oprema, kao i mnogo druge opreme. Nije obavezna oprema kao peta na našim plugovima jer je samo zaštita od brzog trošenja plaza.

Nazad
Vrh