Plug - osnovna tema

На криви гредељ најбоље упасовати вогелове дефлекторе, кажу људи да загрће све без загушивања.

Pa skini sa svog pluga pretplužnjake i vidi dali ima razlike u vuči.
Probao sam na Imt 757 i Kvernelandu. Imt sam vukao sa 892, kad sam skinuo pretplužnjake išao sam 2 km/h brže i 10 cm dublje a sa Pumom i Kvernelandom sam išao brzinu brže na istu dubinu. Sa pretplužnjacima nije mogao 12. da ore a bez pretplužnjaka je išao 12. brzinom...
Možda to nije merilo, možda kad teže vuče je manje opterećenje?

I ja sam tog mišljenja da je sa pretplužnjacima sigurno traktoru teže bar 20% ,probao sam sa i bez u istoj njivi,istim uslovima.
Kombinacija Zetor 7211 i plug Imt 757-2.
Ukoliko pretplužnjak ne ide bar 10cm u zemlju nema posla,u suprotnom ili gura i gomila biljne ostatke ili ih ne zaorava...

Jel zna neko mozda kolko je tezak Lemken opal 140 sa 3 brazde makar orjentaciono kod nas rus 820 lagano nosi opala 90 al neznam kako bimu bilo sa 140 opalom

Ili možda neko od naše male privrede... čini mi se da je čovek kupio novu, a od koga nemam pojma...

Јел имају делови за ове куке да се купе, или мора комплет. поломљен је само део који се извлачи да би се откључало.
a16e5a7331388fb74b7d0dbdfe6b37f0.jpg

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Potrebna mi je mala pomoc,da li ima neko da poznaje majstore koji bi bili voljni da naprave nosače za predplužnjake, da li ima neko da radi to

Nazad
Vrh