Plug - osnovna tema

Nisam radoslav, al ajd... Ja sam moje kao gulio sa brusilicom i čeličnom četkom, nekom mekanom, ne ostaju štrafte, i ne greje se metal kao sa šmirglom... I išlo fino na početku dok nije počela da zvrca četka, i bio sam uporan dok mi se jedna iglica nije zabola u muda(one u noge u ruke ne Računam)...

Pa trebas pokazati i svoju losu stranu, od plana stelanja do neplaniranih problema
Inace pohvale za snimanje i montazu video klipova, stvarno treba imati volje i nositi opremu za snimanje a znamo da je uvjek zurba kad se radi neki posao

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
Ispalo je baš loše, posvađali smo se na njivi, mali Sava pola nije snimio, videću da li mogu nešto smisleno da izmontiram. Hvala

Tako je jedan kolega orosirivao kolenastu na 756. Mada mislim da se za ta 2-3cm nece promeniti geometrija pluga. Skoro jeftinije drugu polovnu nego to prepravljati.

Ja sam napravio isto parce kao sto je slomljeno stavio parce bakarne cevi da se rupa za osigurac ne zatvori nalio CO2 aparatom malo obrusio i ne poznaje se ima par godina sluzi dobro.

Do sada naj bolje sredstvo za skidanje farbe sa bilo čega UK2 ulje!!!!!
Samo je stvar da je ne ode gde ne treba!!!!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Sa nekim italijanskim skidom, baš je dobro skinuo boju za razliku od našeg prošle godine na Lemkenu...
Написао си да си глачао даске, па сам помислио да си осим скидања фарбе, површину дасака додатно нечим углачавао, неким абразивним средством, да спречиш да се у овој влажној земљи ове јесени, она не лепи за даске, барем док их сама земља не углача.

Има неки, како га популарно зову, "корални диск", који оставља леп финиш на површини метала, скидајући оксид и фарбу, док површину метала фино углача. На најлонске нити је нанет силицијум карбид и спаковано у калуп, па се добије шупљикави диск који супер чисти равне површине и не загушује се прљавштином коју скидаш.

Помислио сам да за углачавање ниси користио нешто слично, па да чујем од живог човека какви су му утисци.

Ja sam koristio ovaj koralni disk ali ima ih dve graulacije,prvo sam isao nekim krupnijim i onda kad sam usijao daske presao sa finim da ih ispolira.Plug je proradio posle par krugova.Tako sam sa tim diskovima dva puta do sada cistio plugove i moja preporuka ide za ove korlane diskove.

Repišta su dobra za ribanje daski ili ako ima kakva zagažena njiva (rađeno po mokrom), deflektore, predplužnike dole da samo daska trpi ceo teret zemlje.

Nov regent ima neku prefarbanu lepljivu foliju na daskama, skines ih brzo kao gaće 😂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh