Trobrazdni L Vogel plugovi su kao novi dolazili sa petom plaza samo na trećoj plužnoj glavi. Nakon što su se plazevi na Vogelu jednog mog kolege istrošili, on reši da ih zameni ali da stavi i pete plazeva na sve tri glave. Danas je išao da ore i nikako nije mogao da podesi plug za oranje, prvu glavu nikako nije mogao da namesti na pun zahvat već je stalno jedva nešto malo hvatala. Plug je stalno bežao na orano, toliko da se desna poluga skroz približila gumi. Pokušavao je sve i svašta ali bez rezultata, a iskusan je orač i sigurno zna dobro da ušteluje plug. Kad već ništa nije pomoglo, reši da skine pete plaza na prve dve glave jer je takav bio kad je nov došao. Odmah je plug pobegao u neorano i prva glava je imala pun zahvat. Vratio je podešavanja na ona koja su bila pre današnjeg oranja i plug je dalje radio bez greške. Plug je sad reagovao na svako podešavanje odbrazda i zabrazda, dok sa petama plaza na prve dve glave nije odgovarao ni na jedno podešavanje.
Može li mi neko objasniti zbog čega smetaju pete plaza na prve dve glave trobrazdnog L Vogela? Ja sam sad na moj dvobrazdni M Vogel stavio nove palzeve i pete na obe glave, ali nisam još išao da orem pa da vidim kako će se kod mene ponašati plug jer i moj nije imao petu plaza na prvoj glavi (prethodni vlasnik mi je rekao da je tako došao iz Austrije - on ga je novog kupio).
Može li mi neko objasniti zbog čega smetaju pete plaza na prve dve glave trobrazdnog L Vogela? Ja sam sad na moj dvobrazdni M Vogel stavio nove palzeve i pete na obe glave, ali nisam još išao da orem pa da vidim kako će se kod mene ponašati plug jer i moj nije imao petu plaza na prvoj glavi (prethodni vlasnik mi je rekao da je tako došao iz Austrije - on ga je novog kupio).