AcA OPEL
Član
Dobro, hocu da ti kazem da se ne opterecujes toliko time sta pise. Kupis lepo, zakacis za dajca i sines ga 30 cm. Ako bas ne ide pridignes ga 2-3 cm i teras. Nije to neka razlika, bar po meni. Mada ja i nisam neki strucnjak.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega Bobo u mom selu IMT 755 može orati 30cm, nemože baš svuda fergo ali moj bivši torpedo 40ks je mogao e sad da je lošije zaoravanje to je tačno, a za Vogel sam bio zagrijan i zato sam i prešao 230km da ga kupim međutim plug je 14 i 16 coli a ne 10 12 i 14 kako je čovijek napisao u oglasu i nisam ga smio kupiti bojao sam se da je preveliki za moj traktor. Ja moram orati 30 cm za plastenike iz razloga što se u njima zaljeva cijelu godinu i od aprila svaki dan, velika je to količina vode pa se to vidi kad se ore u Novembru koliko se sabije zemlja.Kolega to što si tamo napisao da IMT 755 MOŽE orati na 30cm dubine, to jedino u sipkoj nekakvoj zemlji. Ima moj video s baš takvim plugom oranje preoranog strništa, gornjih 15cm je bilo rahlo pa su deflektori to jedva nekako uspjeli spakovati na dno brazde, u "živu" zemlju, nedirano, npr kukuruzovište, NEMA ŠANSE pa taj plug ima zahvat po brazdi 25cm i na koju foru da on USPJEŠNO okrene komad zemlje koji je visok 30cm a širok 25?!? Gdje je još kukuruzovina odozgora ili tko zaorava stajnjak ili umjetno gnojivo. To NIJE posao a vi pričajte šta hoćete.
I dalje ne razumijem čemu oranje na 30cm, pogotovo u plastenicima. Poznam više ljudi koji plastenike oru s hondinim motokultivatorom, dakle dubina štijanja i nikad nikakvih problema. Oranje na 30 ili više cm ima smisla za povrtlarske kulture koje rastu u zemlju, cikla, mrkva, neke repe i šta ja znam šta sve ne.
Zbilja previše fantaziraš oko kupovine pluga, onaj vogel za 500€ bi ti bio pun pogodak ali eto, nećeš polovno pa idi u Dubicu po novog Jaguara s takvim daskama i nema problema.