Orao sam od kad za sebe znam s IMT 2x10" i kao svi koji nisu probali bolje sam vikao "naj bolji plug na svijetu". Došao je duhan u plodored, ne možeš ga ko čovjek zaorati, kukuruzovina se obavezno palila kao i sva strništa, šta falje da pričam... IMT (a i ostali domaći) valjaju samo nekome tko nije vidio a kamo li probao raditi s boljim plugom. Pisao sam više puta kako otac nije vjerovao da 539 lakše vuče 2x12" plug od 2x10" radi se o IMT 754 plugu. Daleko je i on od vrhunskog pluga ali za 755, 756 i kojekakve slavonce, leakovačke i nja slične je bog otac. Orali smo za pšenicu i otac.je 2 ili 4 puta silazio s traktora mjeriti ram na plugu da se uvjeri da je to zbilja 2x12" on koji je vikao "da nam ne treba bolji plug od IMT-a" je pogazio svoju riječ jer je u početku karijere orao s konjima i s imt 755.20 plugom.
Tako i ovaj s vogel glavama. Nema običan IMT plug kraj njega šta da traži. 9 godina oremo s njim i da se jedva na daskama poznaju znakovi trošenja je nevjerovatno. Još se na čela dva vijka s kojima se raonici pričvršćuju poznaju vogel&noot logotip. Raonici stari 9 godina su gore do daske debeli skoro kao i ovi novi. Skidani su jedna sušne godine da im probušim rupe i namontiram okretne špiceve. Vraćeni nazad na plug i ori dalje...
Moja uspomena na IMT plug je svako ljeto ga prevrći, skidaj raonike, pa se šarafi zajeli ne daju se odvrnuti samo se okreću u raonicima, nosi kovaču na kovanje, novim vijcima ih jedva učvrstim na plug... Ore tog ljeta plitko 4-5kj prašenja strništa i na jesen poore oko 12kj svega da iduće ljeto opet skidam raonike i nosim kovaču... E, NEĆEŠ VIŠE...
Kažem ovaj VOGEL&FOP kako ga ja zovem nije naj bolji plug na svijetu ali od novih plugova za male traktore je definitivno naj bolji odnos cijene i kvalitete.