petarkrsmanovic
Član
Kvernelandovo ocajno zaoravanje...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa 30 cm za oranje nije bas malo,ali ako se kod vas ore dublje to je nesto drugo. Potrosim za jedno jutro oko 8 litara. Zaceo dan, mislim od jedno 9 do 17 mogu da uradim oko 14 jutara. Naravno sve zavisi kolike su parcele.
Klirens je 80 cm,nebih rekao da je to niski klirens,mada...
Kukurzovinu odlicno zaorava,a jos sa predpluznjacima,kao da je nikad nije bilo. Jesen 2007 je bila izuzetno kisna i kukurzovina se nije mogla popalit (jer obicno ovi sto pabirce pre nego krenu u lesinarenje zapale bez pitanja). Zahvat je fiksan.
Ako do sada nisi orao sa Kvernelandom, verujmi ni neznas sta je oranje.
Ovaj plug ore,a ostali samo prevrcu zemlju.
Telo pluga je isto kao kod mene,znaci daska,autoreset opruge jedino ja imam drugi tip predpluznjaka.
Montoya i Bobo
E sad jebiga pa nemojte bas bukvalno shvatiti sto se tice IMT-a.
Ore i IMT,daleko od toga,ali na los nacin. Da vam sad ja pricam napamet pa uredu,ali mi smo 30-ak godina orali sa Rakovicom i IMT 6-om, orali smo i sa 7-om sa 577.
Nesto kod njihovig plugova nije najbolje napravljeno. Oranje se najbolje vidi u prolece. Ako treba drljaca na prolece,a oralo se po iole prosecnim uslovima onda jebes poso.
Trebalo bi da vidite kako ore kverneland uzivo i ostali pa da onda saberemo utiske. Spomenuo sam jos ranije da nasa zadruga ima Overuma obrtaca 5 brazda i vogele ravnjake 4 brazde,u selu ima jos i jedan lemken 4 brazde obrtac i jos jedan 4-obrazni obrtac (ne znam koja je marka). I sad da obidjes atar oranje kvernelanda se tacno poznaje. Sta su mu radili nemam pojma,ali su ga odlicno odradili.
Nije ovde cilj dokazati da li je ili nije Kverneland najbolji vec cisto prokomentarisati oranje u odnosu na druge. Najbolje uzivo vidjeno jer snimak zna pomalo i da zavara. Vlasnici kvernelanda su imali pre i neku drugu marka pa najbolje znaju sta se desilo kad su presli na njega.
Kvernelandovo ocajno zaoravanje...
Ti se ponasas kao novinari aktuelne vlasti.